Tomáš Podvín
22. října 2015 • 22:24

Lafata začal na lavičce: Mrzelo mě to, řekl jsem to i trenérovi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z GELSENKIRCHENU | Tohle nezná. Kapitán a klíčový útočník pražské Sparty David Lafata začal důležitý duel Evropské ligy na hřišti Schalke 04 (2:2) jen na lavičce. Ačkoliv hned minutu po svém nástupu v 63. minutě skóroval, po zápase měl smíšené pocity. „Nebyl jsem z toho nadšený, ale musím to respektovat,“ tvrdil.



Lafata měl po nedělním utkání v Příbrami drobné zdravotní problémy, ty ale za jeho začátkem na lavičce nestály. „Byl jsem zdravý, ale trenér se rozhodl, že to postaví takto více do rychlosti,“ prozradil kanonýr Letenských.

Zkušený fotbalista, jenž je jinak znám svou skromností, poté přiznal, že ho rozhodnutí Zdeňka Ščasného nepotěšilo. „Trenér mi to řekl dopředu, věděl jsem to. Ale musím říct, že mě to mrzelo. I trenérovi jsem to říkal, protože člověk dělá fotbal kvůli těmto zápasům. Moc mě jich třeba už nečeká, ale člověk to musí vzít,“ říkal Lafata.

Byl tedy po svém střídání zdravě naštvaný? „Nejsem trenér, nehraje se kvůli tomu, aby hrál Lafata. Jde o celý tým, takže jsem byl spíše namotivovaný než naštvaný,“ tvrdil útočník Sparty. Když ale musel v prvním poločase jen z lavičky sledovat, jak létá do vápna Schalke jeden centr za druhým, necítil se příjemně. „Určitě je lepší, když je člověk na hřišti, i když to třeba nepromění,“ dodal.

David Lafata (vpravo) začal duel na Schalke jen na lavičce
David Lafata (vpravo) začal duel na Schalke jen na lavičce

Gól z prvního dotyku? Asi poprvé

Celkově měl ze zápasu Lafata dobrý pocit. „Myslím, že jsme odehráli výbornou první půli, škoda, že jsme nevyrovnali dřív. Myslím, že Schalke hrálo naplno od začátku. Velkou šanci jsme jim neumožnili, ale pak vyrovnali paradoxně z brejku,“ mrzelo akorát sparťanského kapitána.

Sám Lafata každopádně prožil neuvěřitelný moment. Nejenže dal gól chvíli po nástupu na hřiště, ale dokonce to byl jeho první dotyk s míčem. „Nevím, jestli se mi tohle už někdy povedlo,“ usmíval se.

Se získaným bodem byl pak spokojený. „Musíme Schalke respektovat, ten bod bereme. Ale jestli bude skutečně cenný, to se teprve ukáže,“ narážel Lafata na zatím nejasnou situaci ve skupině. Té stále vládne Schalke, druhá Sparta na něj ztrácí dva body. O další dva body zpět je třetí APOEL, poslední je zatím s jedním bodem Asteras.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud