Tomáš Podvín
23. října 2015 • 04:55

Ščasný na tribuně, Spartě vládl Svoboda. Překvapivý tah mu vyšel

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z GELSENKIRCHENU | Zdeněk Ščasný Spartu na souboj na půdě Schalke připravil, během zápasu se z něj ale kvůli trestu za kritiku rozhodčích stal pouze divák. Divák, který mohl být po utkání spokojený. A to nejen s cennou remízou 2:2, ale i s prací svých asistentů v čele se Zdeňkem Svobodou. Tah se střídaním Davida Lafaty za do té doby výborného Tiémoka Konatého jim vyšel výborně.



Už základní sestava, v jejímž složení měl ještě Ščasný hlavní slovo, byla překvapivá. Jen na lavičce totiž zůstal kapitán a obávaný kanonýr David Lafata , místo něj nastoupil Tiémoko Konaté. Záložník z Pobřeží Slonoviny hrál na pravé straně, na hrot se posunul Kehinde Fatai.

"Musím říct, že to pro mě bylo překvapení, když jsem se dozvěděl, že Lafy nebude hrát. Ale trenér to podřídil taktice, kterou chtěl hrát a Fatai dal zase gól, takže to asi trenérovi vyšlo," přemítal po zápase brankář David Bičík .

Ale vynikající zápas odehrál také Konaté. Přestože se párkrát zamotal do vlastních kliček, byl hodně aktivní a obráncům soupeře dělal problémy. To dokázal například parádním sólem už ve čtvrté minutě a především pak chvíli po přestávce, kdy jeho odvážná hra pomohla ke gólu kolegy Fataie.

Aktivní Konaté střídal jako první

O to překvapivější bylo, že šel ze hřiště jako první sparťan. V 62. minutě totiž Konatého nahradil David Lafata. Trenérský tým, který vedl při neúčasti Ščasného asistent Zdeněk Svoboda, ale poslal svého kanonýra na hřiště v ideální moment. Za minutu už se totiž mohli sparťané radovat z vedení, které zařídil gólem právě Lafata. Jak jinak než díky skvělé orientaci ve vápně a pohotovému zakončení.

Zdeněk Ščasný na tribuně při zápase Sparty na půdě Schalke
Zdeněk Ščasný na tribuně při zápase Sparty na půdě Schalke

Fatai se po příchodu Lafaty přesunul na pravou stranu a byl také nebezpečný. Hlavně jeho rychlost dělala obráncům Schalke problémy, ti si tak neodpočinuli ani po Konatého odchodu.

„Myslím, že jak David Lafata tak Kehinde Fatai mají pro náš tým velkou hodnotu. Každý je typologicky jiný. Na Schalke jsme využili spolupráci Fataie a Konatého, a ti nám pomohli k dobrému výsledku. Stejně tak ale pomohl v závěru Lafata,“ hodnotil po utkání trojici sparťanů Svoboda.

Ten může být nyní spokojený. A stejně tak jeho nadřízený Ščasný. Na své asistenty se totiž bude muset spolehnout i v odvetě, na kterou bude také pouze na tribuně. Zdá se, že by to neměl být problém.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud