26. listopadu 2015 • 04:50

Váchův divoký rok: Strkanice, tweety, kiks, móda, zranění i góly

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Lukáš Vácha se vrací po tříměsíční pauzeLukáš Vácha se vrací po tříměsíční pauzeFOTO: Koláž iSport.cz

    Má za sebou velmi rušný rok. V jarním derby se sparťanský záložník Lukáš Vácha pošťuchoval s Karlem Pitákem, spustil svoji módní kolekci a následně na to předvedl kiks v kvalifikačním duelu o EURO proti Islandu. V letním utkání o postup do Evropské ligy s Thunem se zranil a musel na operaci kolene. Teď je ale jedna z nejvýraznějších postav letenského klubu zpět a na trávníku by se mohla objevit už v dnešním duelu Evropské ligy proti Asterasu. Projděte si nejzajímavější události Váchova rozporuplného roku, velké téma o jeho postavení ve Spartě a možném startu čtěte v dnešním vydání deníku Sport!

  • Březen - Narážky na výhru Plzně

    Záložník Sparty Lukáš Vácha glosoval na Twitteru ligové děníFoto Koláž iSport.cz

    Březnové vítězství Plzně nad Duklou 3:2 podpořené dvěma proměněnými penaltami, ale i s dalšími neodpískanými zákroky v pokutovém území, vyvolalo mezi fanoušky velké diskuze. Nepřímo se do nich na svém twitterovém účtu zapojil také sparťanský záložník. „Ano, těším se na ligu na ruby. Nebo už byla dnes?!“ ptal se na sociální síti a narážel nejen na pravidelný pořad iSport TV.

    CELÝ SESTŘIH: Dukla - Plzeň 2:3. Bitvu rozhodl dvěma penaltami Kolář
    Video se připravuje ...

  • Duben - Strkanice s Pitákem v derby

    Sparta - Slavia: Podívejte se na Váchovu potyčku s Pitákem
    Video se připravuje ...

    Pražské derby mezi Spartou a Slavií to je vždy vyhrocená bitva. Slávisté navíc měli jarní derby na Letné dobře rozjeté, když v úvodu zápasu vedli 1:0. Jenže Sparta duel otočila a zvítězila 2:1. Prohru po gólu z 89. minuty skousávali hosté těžko. Ještě na hřišti se po závěrečném hvizdu do sebe pustili Lukáš Vácha s Karlem Pitákem.

  • Červen - Kolekce značky LV

    Módeman Vácha má svou kolekci: Kluci ze Sparty už chtějí objednávat
    Video se připravuje ...

    LV jako Louis Vuitton? Ne! LV jako Lukáš Vácha. Fotbalista Sparty ve spolupráci s modním návrhářem Lukášem Macháčkem představil na začátku června na pražských Vinohradech svoji první kolekci oblečení pod názvem LV6, přičemž šestka je číslo, které nosí na zádech na fotbalových trávnících.

  • Červen - Kiks v boji o EURO

    Petr Čech jen bezmocně přihlíží tomu, jak islandský Sigthórsson střílí rozhodující branku utkáníFoto Michal Beránek Sport

    V kvalifikačním duelu o EURO na Islandu čeští fotbalisté vedli, jenže do Prahy Vrbova parta odlétala s prázdnou. Bodové naděje v důležité bitvě zmařila černá čtvrthodinka ve druhém poločase. Zbytečně inkasované branky zapříčinily porážku 1:2, oba góly padly po chybách v obraně. Výhru Islanďanů trefil v 76. minutě Sigthórsson po ideálním "námazu" právě od Lukáše Váchy, na kterého se snesla vlna kritiky - zpětně právě i kvůli jeho zájmu o módu.

  • Srpen - Gól proti Boleslavi a souboje s Barošem

    Mladá Boleslav - Sparta: Přetahovaná Lukáše Váchy s Milanem Barošem
    Video se připravuje ...

    V srpnu se však 26letý záložník ukázal v lepším světle. Na výhře Sparty v Boleslavi 4:2 se podílel vstřelenou brankou, která je jeho jedinou trefou v aktuálním ročníku Synot ligy. V utkání svedl také několik ostrých soubojů s největší hvězdou Středočechů Milanem Barošem.

    Milan Baroš v debatě s Lukášem VáchouFoto Michal Beránek (Sport)

    CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Sparta 2:4, hosté vládnou lize
    Video se připravuje ...

  • Srpen - Zranění a tři měsíce pauza

    Sparta - Thun: Zranění a střídání Lukáše Váchy
    Video se připravuje ...

    Na konci srpna však přišla pro sparťanského záložníka nepříjemná událost. V prvním utkání o postup do základní skupiny Evropské ligy s Thunem musel předčasně odstoupit ze hřiště. Po zápase podstoupil artroskopickou operaci kolena a první předpovědi zněly tak, že si na podzim už nezahraje.

  • Září - Vzkaz Slavii po derby

    Sparťan Lukáš Vácha nemohl v derby nastoupit kvůli zranění, po zápase ale uznal, že výhra Slavie byla zaslouženáFoto Koláž iSport.cz

    Vácha je odchovancem Slavie, z její výhry v posledním derby ale neměl vůbec radost. Nyní totiž stojí na druhé straně, ve Spartě dělá dokonce zástupce kapitána. Sice kvůli zranění nemohl hrát, přesto tradiční zápas hodně prožíval. A když Letenští nečekaně padli, sportovně ve svém příspěvku na Twitteru uznal, že Slavia byla lepší.

    CELÝ SESTŘIH: Slavia - Sparta 1:0. Derby rozhodl Zmrhal
    Video se připravuje ...

  • Listopad - Návrat na hřiště

    Vácha už myslí na návrat. Po zranění dře jako pitbulFoto Barbora Reichová SPORT, Sparta TV

    I když původní informace mluvily o tom, že podzim pro reprezentačního záložníka skončil, nakonec se Vácha stačil vyléčit ještě před ligovou pauzou. Už v nedělním šlágru na hřišti Liberce byl alespoň mezi náhradníky. Nyní se spekuluje, že by mohl zasáhnout do čtvrtečního zápasu Evropské ligy proti Asterasu, ve kterém bude Sparta hrát o postup ze skupiny.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud