26. listopadu 2015 • 19:32

Tragikomedie na závěr. Místo střídání červená a plzeňská zkáza

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neuvěřitelný závěr viděli fanoušci v duelu Evropské ligy mezi Dinamem Minsk a Viktorií Plzeň. V 90. minutě si nejdříve domácí útočník nechal dát nevídanou červenou kartu a všichni ještě dlouho kroutili hlavou. Jenže nakonec to běloruským fanoušků nevadilo. Plzeň totiž nejenže kratičkou přesilovku nevyužila, ale ještě si nechala dát gól a prohrála 0:1.



Vyrovnaný zápas spěl pomalu ke svému konci, Plzeň se vrhla do útoku a snažila se změnit bezbrankový stav. Jedině výhra v Minsku by ji totiž udržela ve hře o postup z Evropské ligy. Domácí vypadali poměrně spokojení s bodem, často tahali čas.

I proto šel ze hřiště v 90. minutě útočník Oleg Veretilo. Běloruský fotbalista ale nezvolil tradiční odchod. Sundal si dres a na tričku pod ním ukázal fanouškům připravený nápis.

Odchovanec Minsku se s klubem pravděpodobně loučil, na konci roku 2015 mu končí smlouva a v Bělorusku už sezona skončila. Poslední zápas mu ale zhořkl. Rozhodčí totiž neměl pro jeho počínání pochopení, za svlečení dresu mu dal žlutou kartu, a protože Veretilo už jednu měl, dostal červenou.

VIDEO | Nevídaná červená karta pro hráče Minsku

Připravený střídající hráč se tak musel zase vrátit na lavičku a Minsk dohrával nastavený čas o deseti. Poslední šance pro Plzeň? Právě naopak! Hostující favorit totiž možná závěr trochu podcenil a dovolil domácím rozvinout zajímavý útok.

Útočník Minsku Fatos Beqiraj se dostal až do plzeňského pokutového území, kde si posunul míč před bránícím Janem Baránkem a ten ho zbytečným skluzem fauloval. Penalta!

K pokutovému kopu se postavil domácí Nenad Adamovič a nedal. Jenže, gólman Bolek a jeho spoluhráči se dlouho neradovali, sám exekutor svou nepovedenou penaltu do sítě dorazil. Závěrečná tragikomedie byla u konce a Plzeň v evropských pohárech skončila.

VIDEO | Bolek penaltu chytil, na dorážku už neměl

Z V R P Skóre B
1. Villareal 14 9 3 2 23:13 30
2. Rapid Vídeň 8 5 0 3 10:16 15
3. Plzeň 6 1 1 4 8:10 4
4. Din. Minsk 6 1 0 5 3:11 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud