27. listopadu 2015 • 04:55

Arsenal, United či Dortmund. Sparta může narazit i na giganty

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po třech letech dokázali fotbalisté Sparty postoupit ze základní skupiny Evropské ligy. V jarním play off si naposledy zahráli v ročníku 2012/13, kdy se jim do cesty postavila londýnská Chelsea. Nyní Pražanům hrozí opět další velkoklub. Narazit mohou na Liverpool či Dortmund jako postupující v EL, hrozit může ale třeba i Arsenal - v případě, že by skončil ve skupině Ligy mistrů na třetí příčce.



Splnila povinnost a nyní se může těšit na zvučného soupeře. Sparta na rozdíl do minulého roku proplula základní skupinou Evropské ligy a postupuje. Oproti loňské sezoně, kdy Letenští ztratili body doma i venku s Neapolí a následně nedokázali přehrát švýcarský Bern, si sparťané vedli o mnoho lépe.

Díky domácí výhře nad Asterasem Tripolis si Sparta postup zajistila předčasně a jediné starosti, které na Kypru proti APOELU bude mít, budou o finanční odměnu a zlepšení českého koeficientu.

Na jaře však letenské mužstvo nebude čekat nic snadného. Teoreticky Sparta může skončit ve skupině ještě na první příčce, jenže to by musela porazit APOEL a Schalke podlehnout Asterasu.

Jak se bude losovat play off Evropské ligy

a) Kluby ze stejné země nemůžou být vylosovány proti sobě
b) Vítězové skupin Evropské ligy + čtyři nejlepší třetí týmy z Ligy mistrů proti ostatním
c) Kluby, které se potkaly ve skupině, se nemohou střetnout znovu
d) Vítězové skupiny Evropské ligy a čtyři nejlepší třetí týmy z Ligy mistrů budou hrát odvetné utkání na domácím hřišti.

Pokud se tomu tak nestane, bude stejně jako před třemi lety hrozit, že se jí do cesty postaví jeden z evropských velikánů. Liverpool, Borussia Dortmund, Arsenal, Manchester United či AS Řím. Tyhle všechny kluby se mohou stát soupeřem pražského klubu.

Liverpool a Dortmund vedou v Evropské lize své skupiny, a pokud se udrží v čele, budou patřit mezi možné soupeře. Další, s kým se musí počítat, jsou týmy ze třetích míst v Lize mistrů. Na hraně nyní balancují londýnský Arsenal, Manchester United či italský AS Řím.

V ročníku 2012/13 Sparta dostala za soupeře Chelsea, která vypadla právě z Ligy mistrů. Tehdejší výběr Vítězslava Lavičky první utkání prohrál 0:1, avšak v odvetě podal odvážný výkon. Na Stamford Bridge Sparta vedla až do druhé minuty nastvení 1:0, pak však Eden Hazard vyrovnal a zajistil "blues" postup. Nakonec londýnský celek celou soutěž ovládl. Koho vyzve Sparta tentokrát?

Hrdina Brabec: O postupu rozhodly body proti Schalke
Video se připravuje ...

Záložník Sparty Lukáš Vácha se vrátil do základní sestavy po třech měsících
Záložník Sparty Lukáš Vácha se vrátil do základní sestavy po třech měsících

Ščasný: Klobouk dolů před Váchou, hrál výborně
Video se připravuje ...

Mareček: Krejčího červená? Asi se mu nechce na Kypr
Video se připravuje ...

Vácha: Na možnost startu jsem se připravoval dva týdny
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud