26. listopadu 2015 • 23:34

Večer SNŮ! Nikdy nezapomenu, řekl mladík Černý o prvním gólu za Ajax

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle kluk prostě nepřestane udivovat. Příběh Václava Černého vypadá jako jedna velká pohádka. Na hřišti skotského Celtiku Glasgow hrál teprve druhé utkání za Ajax v Evropské lize a hned rozhodl o vítězství nizozemského klubu. Navíc parádní trefou. "Na tohle nikdy nezapomenu," zářil po utkání 18letý mladík.



O víkendu si připsal necelou půlhodinku v nizozemské lize, když Ajax nadělil pět branek Cambuuru. O několik dní později český fotbalista figuroval i na soupisce týmu, který odcestoval do Skotska.

Na hřiště se Černý podíval až v 69. minutě za stavu 1:1, když nahradil Viktoria Fischera a začaly se dít věci. V 88. minutě pomohl český reprezentant do 21 let vybojovat míč před vlastní brankou, narazil si se spoluhráčem Milikem a pelášil s míčem na branku Celtiku. A zakončení provedl mazácky. I když je ortodoxní levák, tak místo přihrávky zvolil chytrou střelou pravou nohou a načapal tak brankáře domácích.

VIDEO: První gól Václava Černého za Ajax

 

„Jsem útočník, byla to šance, tak jsem ji chtěl zakončit,“ hlásil nadšeně. Po první trefě za Ajax byl v tranzu. „Seběhlo se to hrozně rychle. Chtěl jsem jít k našim fanouškům, ale když jsem viděl, že na lavičce každý stojí, běžel jsem tam,“ popsal emotivní okamžiky.

Jeho spoluhráči měli z premiérové trefy stejně velkou radost jako on. A to mohl přidat i druhou trefu. Ve druhé minutě nastavení ho ve velké šanci vychytal brankář Celtiku.

I tak však mohl být spokojený. Ajax zvítězil a dál živí naději na postup ze skupiny. „Samozřejmě že na tohle nikdy nezapomenu,“ vykládal nadšený Černý po zápase. „Byl to skvělý večer. Jsem šťastný, ale musím se soustředit na to, abych hrál více minut,“ myslel už český mladíček na další zápasy.

Václava Černého právě stíhají spoluhráči z Ajaxu, kteří s ním chtějí oslavit jeho rozhodující trefu na půdě Celtiku
Václava Černého právě stíhají spoluhráči z Ajaxu, kteří s ním chtějí oslavit jeho rozhodující trefu na půdě Celtiku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud