Hynek Preisler
27. listopadu 2015 • 14:25

Pokorného nejhorší scénář. Prohrál a navíc přišel o velké finále

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRAGY | Už před zápasem kouč Jindřich Trpišovský uvažoval, že by stopera Lukáše Pokorného v utkání s Bragou šetřil. Obránce totiž již nasbíral na podzim dvě žluté karty a třetí napomenutí by znamenalo, že bude chybět v rozhodujícím utkání s Marseille. Pokorný nakonec nastoupil. A černý scénář se naplnil...



„Šli jsme do rizika. Věděli jsme, že Pokorný je ohrožený, ale chtěli jsme udělat všechno pro vítězství. Fotbal tohle přináší,“ řekl kouč Severočechů Jindřich Trpišovský. Liberec navíc prohrál gólem v nastaveném čase 1:2 a za týden musí Olympique porazit, chce-li v soutěži pokračovat.

„Jsem hrozně zklamaný. Nejen výsledkem, ale i žlutou kartou. Před zápasem jsme si s trenérem říkali, zda mě nepošetřit na Marseille, ale chtěl jsem hrát, protože každý takový zápas je pro nás svátkem. Doufal jsem, že třetí kartu nedostanu. Ale bohužel... Pro mě je to nejhorší možný scénář,“ hořekoval liberecký odchovanec.

Běžela 76. minuta, když Lukáši Pokornému v Braze zhořkl fotbalový svět. Zbytečným faulem na půlce sestřelil střídajícího Crislana a běloruský rozhodčí Aleksei Kulbakov sáhl pro Pokorného třetí žlutou kartu.

„Hned jsem to tušil. Vzal jsem nejprve balon, ale pak i jeho. Rozhodčí to posoudil jako kartu, což mu nevyčítám. Věděl jsem, že je problém. Už jak mi ji dával, honilo se mi to hlavou. Udělal jsem možná hloupost, nevím,“ smutnil Pokorný.

Že je zle, věděl i Trpišovský, který měl celou situaci jako na dlani. K faulu totiž došlo u liberecké lavičky na půlce soupeře. „Snažili jsme se to ještě zachránit. Věděli jsme, že některé situace nebyly posouzené dobře v náš prospěch... Z našeho pohledu bylo patrné, že levou nohou trefil míč. Ale věděli jsme, že šlo o faul,“ poznamenal smířeně Trpišovský.

Trenér Slovanu Liberec Jindřich Trpišovský se hodně zlobil, sudí ale jeho týmu v Braze neublížil
Trenér Slovanu Liberec Jindřich Trpišovský se hodně zlobil, sudí ale jeho týmu v Braze neublížil

Lukáš Pokorný mu bude ve velkém finále skupiny F za čtrnáct dnů U Nisy proti francouzskému velkoklubu chybět. „Nedovedu si to teď ani představit. Už teď se ve mně mísí pocity, že to bude strašné sedět a vědět, že klukům nemůžu pomoci,“ přiznal.

Přitom v prvním poločase to pro něj vypadalo tak nadějně. Právě liberecký stoper krásným křižným centrem ve 35. minutě nahrál na vedoucí gól Dmitriji Jefremovovi. „Věděli jsme, že na ně tyto křižné balony budou platit, protože oni hodně stlačují střed a ve středu jsou pak nepříjmení,“ vysvětlil asistent na gól, který pro Liberec znamenal to, že v této sezoně dal branku všem týmům, proti kterým nastoupil.

„První poločas jsme odehráli velmi slušně, měli jsme hodně gólovek. Druhou půli na nás možná dolehla nějaká fyzická krize. Často jsem běhali bez balonu a z toho pramenil jejich tlak. Škoda inkasovaného gólu v poslední minutě. Stalo se nám to poněkolikáté. Mrzí to hodně,“ uzavřel smutně blonďatý zadák.

Pokud Liberec za čtrnáct dnů i bez něj neporazí doma Marseille, pro Pokorného to byl poslední zápas na evropské scéně v této sezoně.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud