11. prosince 2015 • 14:40

Stačilo 15 minut! Lafata je v sestavě kola EL a září i mezi střelci

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po Jakubu Brabcovi se to na podzim povedlo i Davidu Lafatovi. Sparťanského kapitána zvolili do sestavy kola Evropské ligy. Výrazně mu k tomu pomohly dvě vstřelené branky, kterými přispěl k vítězství nad APOELEM Nikósie 3:1 v posledním utkání základní skupiny.



Lafata nezačal utkání v základní sestavě stejně jako utkání na Schalke. A zase ukázal, že si dokáže roli žolíka užít. Navíc potvrdil své vynikající statistiky. V základních skupinách je společně s dalšimi pěti hráči třetím nejlepším střelcem Evropské ligy. Na kontě má pět zásahů.

Jelikož Sparta už měla zajištěný postup, nechal trenér Zdeněk Ščasný hrát na hrotu od začátku Lukáše Juliše po boku Kehindeho Fataie. Mladý útočník se sice prosadil parádním gólem, ale na úplný zvrat zápasu musel být povolán tradiční letenský střelec.

Nejlepší střelci základních skupin EL

Góly Jméno Klub
6 Aduriz Bilbao
6 Bobadilla Augsburg

Mertens Neapol
5 Oumaru Partizan
5 Callejón Neapol
5 Lamela Tottenham
5 Lafata Sparta
5 Di Santo Schalke

"Kluci hráli dobře, vytvářeli si šance a klíčové bylo, že Lukáš Juliš poměrně brzy vyrovnal. Pak přišel na hřiště David a to je neskutečný…,“ rozplýval se trenér Ščasný. „Uvažovali jsme, že by nejel a dostal volno stejně jako brankář David Bičík, ale asi mu to nevadí,“ přiznal po utkání sparťanský kouč.

Lafata se na hřiště dostal až v 77. minutě a dvěma zásahy rozhodl o výhře Sparty. UEFA jeho čtvrthodinové představení ocenila zařazením mezi nejlepší jedenáctku odehraného 6. kola základních skupin Evropské ligy.

Čtyřiatřicetiletý zkušený útočník je teprve druhým hráčem Letenských, komu se to v tomto ročníku povedlo. Před ním byl dvakrát zvolen obránce Jakub Brabec.

Sparta zvládla druhý poločas proti Apoelu s přehledem.
Sparta zvládla druhý poločas proti Apoelu s přehledem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud