14. prosince 2015 • 14:26

Soupeř Sparty Krasnodar: Bohatý tým cizinců, který složil i Dortmund

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Brazilci v týmu Krasnodaru Joaozinho (vpravo) a Francisco Wanderson se radují z gólu v derby s KubaníBrazilci v týmu Krasnodaru Joaozinho (vpravo) a Francisco Wanderson se radují z gólu v derby s KubaníFOTO: Profimedia.cz

    Pro fanoušky soupeř nepříliš atraktivní, pro Spartu hodně těžký. Los play off Evropské ligy pražskému klubu dvakrát nepřál, svěřenci trenéra Zdeňka Ščasného narazí na ruský Krasnodar. Bohatý ruský celek bude skutečně těžkým protivníkem, což dokázal v základní skupině, kde porazil i Dortmund. Co všechno na Spartu čeká? Podívejte se v článku.

  • Tým plný cizinců

    Tři ruští brankáři, osm domácích hráčů a hned deset cizinců. To je FK Krasnodar, mladý klub založený až v roce 2008. V jeho kádru jsou tři Brazilci a pak také zástupci Švédska, Norska, Islandu, Uruguaye, Kolumbie, Uzbekistánu a Burkiny Faso.

    Nejlepším střelcem týmu je nicméně ruský záložník Pavel Mamajev, který dokázal v této sezoně ve všech soutěžích vstřelit už 14 gólů. Právě ruský reprezentant je klíčovým hráčem Krasnodaru.

    Brazilci v týmu Krasnodaru Joaozinho (vpravo) a Francisco Wanderson se radují z gólu v derby s Kubaní Brazilci v týmu Krasnodaru Joaozinho (vpravo) a Francisco Wanderson se radují z gólu v derby s KubaníFoto Profimedia.cz

  • Za trest zakázané přestupy

    Klub podnikatele Sergeje Galického, jehož jmění podle magazínu Forbes činí více než osm miliard dolarů, nesmí kvůli porušení pravidel finanční fair play nesmí v Evropské lize nasadit letní posily.

    Majitel Krasnodaru Sergej Galický, jehož jmění podle magazínu Forbes činí více než osm miliard dolarů Majitel Krasnodaru Sergej Galický, jehož jmění podle magazínu Forbes činí více než osm miliard dolarůFoto wikipedia.org

  • Sklonil se před nimi Dortmund

    O síle Krasnodaru svědčí to, že v Evropské lize vyhrál svoji skupinu. V té se přitom utkal i s Borussií Dortmund, druhým týmem bundesligy. A právě duel na půdě německého favorita byl jediným, který ruský tým těsně prohrál (1:2).

    V dalších utkáních základní skupiny Krasnodar jednou remizoval (0:0 na půdě PAOKU) a zbylé čtyři zápasy dokázal vyhrát. Zvládl tedy i odvetu s Dortmundem, který porazil 1:0.

    Fotbalisté Krasnodaru se radují z proměněné penalty v zápase s Dortmundem. Díky překvapivé výhře si zajistili postup. Fotbalisté Krasnodaru se radují z proměněné penalty v zápase s Dortmundem. Díky překvapivé výhře si zajistili postup.Foto EPA

  • V ruské lize stabilně vysoko

    Přestože se mladý klub dostal do ruské ligy až v roce 2011, patří ke stabilním členům. V posledních letech se pravidelně umísťuje v první pětce, v loňské sezoně skončil třetí. I aktuální ročník má Krasnodar rozehraný dobře, má stejně bodů jako Zenit Petrohrad a je pátý s minimální ztrátou na třetí Lokomotiv Moskva.

    Záložník Pavel Mamaev je klíčovým hráčem FK Krasnodaru Záložník Pavel Mamaev je klíčovým hráčem FK KrasnodaruFoto Reuters

  • Krasnodaru hrozí nerozehranost

    Vylosování Krasnodaru má pro Spartu jednu výhodu. Na rozdíl od týmů z nejlepších evropských lig nebude mít totiž ruský celek výhodu ve větší rozehranosti, právě naopak. Ruská liga má ještě delší zimní přestávku než česká, první jarní kolo čeká Krasnodar začátkem března, tedy až po dvojzápase se Spartou. Ta začíná své ligové boje už v půlce února.

    VIDEO | Poslední zápas Sparty s Krasnodarem v přípravě v roce 2014 skončil 1:1

  • Moderní stadion teprve staví

    Krasnodar zahájil v roce 2013 výstavbu nového stadionu. „Bude jedním z nejkrásnějších a nejmodernějších na světě,“ chlubí se klub. Aréna měla fungovat již na podzim 2015, ale zatím se ji otevřít nepodařilo.

    Všechny podzimní duely Krasnodar odehrál na starém stadionu s atletickou dráhou, který patří rivalovi Kubaňi Krasnodaru. Kapacitu má necelých 32 000 diváků.

    Krasnodar staví novou arénu už od roku 2013, měla být hotová letos na podzim. Krasnodar staví novou arénu už od roku 2013, měla být hotová letos na podzim.Foto fckrasnodar.ru

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud