16. února 2016 • 21:50

Napětí na Fenerbahce: Nepodaná ruka, kameny i tričko s Putinem

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle byl doslova třaskavý zápas. Úvodní duel vyřazovací části Evropské ligy mezi Fenerbahce Istanbul a Lokomotivem Moskva (2:0) se odehrál v situaci, kdy vztahy mezi Tureckem a Ruskem klesly na bod mrazu a hrozí přerůst možná až ve vojenský střet. Napjatá atmosféra se přenesla na hřiště i mezi fanoušky.



Už po prosincovém losu prvního kola bylo jasné, že duel Fenerbahce s Lokomotivem bude ovlivněný i mimofotbalovými záležitostmi, a to se politický konflikt v souvislosti s děním v Sýrii od té doby ještě pořádně vyostřil.

Bojovně naladění fanoušci Fenerbahce údajně zahrnuli ke stadionu přijíždějící autobus s hráči soupeře sprškou kamenů. Do akce musely desítky z připravených policistů a vojáků.

Konflikt se ovšem přenesl i na hrací plochu. Kouč domácích si po vítězství 2:0 postěžoval, že mu ruský protějšek Igor Čerevčenko nepodal ruku. „Fotbal je fotbal, politika je politika. Jsem z toho smutný,“ prohlásil bývalý portugalský záložník.

Korunu všemu ale nasadil záložník Lokomotivu Dmitrij Tarasov. Ten si po zápase sundal dres a fanoušky zdravil v tričku s podobiznou ruského prezidenta Vladimira Putina s nápisem v azbuce: „Nejzdvořilejší prezident.“

Fotbalisté Lokomotivu Moskva zdraví fanoušky po prohře s Fenerbahce
Fotbalisté Lokomotivu Moskva zdraví fanoušky po prohře s Fenerbahce

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud