Jakub Dvořák
18. února 2016 • 04:59

Bez Šurala, Frýdka i Lafaty. Jak nastoupí Sparta proti Krasnodaru?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez Josefa Šurala, bez vykartovaného Martina Frýdka a podle všech dostupných informacích i bez zraněného kapitána Davida Lafaty. Tak by měla vypadat sestava Sparty ve čtvrtečním úvodním utkání vyřazovací části Evropské ligy s Krasnodarem. „David je jediným otazníkem v sestavě. Po rozcvičení se rozhodneme,“ mlžil o Lafatových šancích na středeční tiskové konferenci trenér Zdeněk Ščasný.



Jenže vyhlídky letenského kanonýra nejsou zrovna pozitivní a zdá se, že do utkání zasáhne spíš jako náhradník. „Od soboty má individuální trénink. Ani dnes se nezapojil s týmem,“ řekl ve středu Ščasný.

Varianta s rozestavením 4-3-3Foto footballuser.com
Na jeho místo si dělají zálusk Kehinde Fatai a Lukáš Juliš. Podle všeho se na hrot dostane nigerijský forvard. Stejně jako tomu bylo v letním předkole Ligy mistrů proti CSKA Moskva. Tehdy Fatai vstřelil moskevskému týmu ve dvou zápasech dva góly a na jeden přihrál. I tak se ale bude pro Spartu jednat o obrovskou ztrátu.

Během necelých čtyř sezon vstřelil Lafata v evropských pohárech 21 branek. „Když se dostaneme do naší hry, David chybí vždycky. O tom se nemá cenu bavit,“ souhlasil kouč Ščasný.

Varianta s rozestavením 3-5-2Foto footballuser.com

Další výraznou absencí bude vykartovaný záložník Martin Frýdek, který se v přípravě vypracoval mezi důležité hráče a trenér Ščasný ho obsadil do role středního záložníka. Chybět bude i klíčová postava a autor vítězného gólu z ligového utkání ve Zlíně Josef Šural. Ten nemůže v Evropské lize nastoupit, protože hrál už na podzim ve skupině v dresu Liberce.

Naopak do sestavy se podle všeho vrátí defenzivní záložník Lukáš Vácha, jenž v přípravě prohrál boj o místo v základu s Lukášem Marečkem.
„Varianty s Lukášem Váchou i Petrem Jiráčkem jsou možné. Nicméně před zápasem nechci odkrývat sestavu kvůli soupeři,“ mlžil však Ščasný.

Velkým otazníkem je způsob rozestavení, se kterým Sparta na Krasnodar vyrukuje. V létě proti CSKA nastoupili Letenští odvážně se třemi beky. Zkusí něco podobného i nyní? „Ta možnost tady je,“ připustil Ščasný. „V přechodu na tříobráncový systém nevidíme problém a způsob hry soupeře by tomu nasvědčoval,“ dodal sparťanský stratég.

Ščasný: Jsme schopni postoupit, ale Krasnodar má skvělý tým
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Sledujte všechny zajímavosti ze svého oblíbeného klubu ZDE >>>

Všechny zprávy pro fanoušky Sparty Všechny zprávy pro fanoušky SpartyFoto spo

Pohodová atmosféra na tréninku sparťanských fotbalistů
Pohodová atmosféra na tréninku sparťanských fotbalistů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud