18. února 2016 • 20:54

Kadlec zahodil tutovku, ale jeho dánský tým slaví. Potupil United

Autor: iSport.cz, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

EVROPSKÁ LIGA | To byla tutovka! Útočník dánského Midtjyllandu Václav Kadlec měl krátce před poločasem duelu na lopatě „rudé ďábly“. V utkání Evropské ligy se hnal sám na branku Manchesteru United, jenže v jasné šanci mu příležitost zmařil gólman Romero, když vykopl jeho ránu. A bylo po slávě. Radost to ale Kadlecovi nezkazilo. Dánský tým totiž nakonec slavil senzační výhru 2:1.



Pár dní před zápasem se Kadlec, jenž se do Dánska stěhoval z Frankfurtu, střelecky chytil. Dal gól v přípravě proti Horsens a navnadil fanoušky. Mladý český reprezentant hýřil sebevědomím a pumpoval ho i do spoluhráčů. Tvrdil, že je tým v pohodě a může s United držet krok, protože za tým z Old Trafford nenastupují roboti.

Utkání FC Midtjylland - Manchester United jsme sledovali ONLINE ZDE »

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 2. • 19:00
FC Midtjylland
FC Midtjylland
2:1
ONLINE
18. února
19:00
Manchester United
Manchester United
Góly

Domácí: 44. Sisto, 77. Onuachu

Hosté: 37. Depay

Sestavy

Domácí: Andersen – Rømer, Hansen, Bodurov, Novák – Hassan (67. Ureña), Sparv (C) – V. Kadlec (85. Royer), Sisto, Olsson – Pušić (60. Onuachu).

Hosté: Romero – Love, Smalling, McNair, Blind – A. Herrera (72. Schneiderlin), Carrick (C) – Lingard, Mata (78. Pereira), Depay – Martial.

Náhradníci

Domácí: Dahlin, Banggaard, Bak, Duelund, Royer, Ureña, Onuachu

Hosté: Poole, Riley, Schneiderlin, Pereira, Keane, Weir

Karty

Hosté: Love, Lingard, Smalling

Rozhodčí

Soares Dias – Tavares, Soares (Portugalsko)

Stadion

Arena Herning, Herning

V tom se Kadlec nemýlil. Zápas byl vcelku vyrovnaný a šancí nebylo moc. Stoprocentní tutovku měl na noze právě až český reprezentant, jenže v zakončení selhal. Jasně, pelášil z půlky sám na gólmana, stíhali jej obránci, ale fanoušci i spoluhráči měli jasno – tohle měl být gól. A co hůř, z protiútoku udeřili United a vedli 1:0. V tu chvíli by se Kadlec nejraději neviděl.

Kdyby šanci proměnil, hrál by se jiný zápas a na tahu by byl anglický tým, který je pod ostrou palbou kritiky. A Kadlec by byl za hrdinu. Jenže na kdyby se nehraje. Ještě do přestávky však dánský tým vyrovnal zásluhou Sista a bylo znát, jak se Kadlecovi ulevilo. U střelce byl mezi prvními gratulanty…

Do přestávky se Kadlec blýskl dvěma výpady po levém křídle, ale ani jeden útok nebyl dotažený ani k zakončení. Po pauze se snažil být dál aktivní. V 69. minutě byl na startu pohledné brejkové akce faulován. Útok pokračoval, ale domácí tým jej zakončil střelou mimo tyče.

O chvíli později se pokusil Kadlec o zakončení sám, pravačkou práskl do míče, ale ten prosvištěl vedle. V 73. minutě se snažil o elegantní uvolnění, ale soupeři jeho akci po několika metrech zabrzdili.

Kdo by si řekl, že bude dánský tým s remízou spokojený, pletl by se. Využíval totiž každou možnost k útočení a nakonec se dostal i do vedení, když Romeru překonal Nigerijec Onuachu. Euforie na dánské straně byla obrovská.

Pár minut před koncem si aplaus vychutnal i Kadlec, když jej trenér střídal, fanoušci ho odměnili potleskem. Na trávníku až do konce zůstal druhý z českých fotbalistů – Filip Novák.

Midtjylland - Manchester United 2:1 (1:1)

Branky: 44. Sisto, 77. Onuachu - 37. Depay.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud