19. února 2016 • 05:00

Co se povedlo Spartě? Ščasného tajný plán i výhra 16:3

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

První souboj s ruským soupeřem Spartě vyšel. Na domácím hřišti porazila Krasnodar 1:0 a po velmi sympatickém výkonu může pomýšlet na postup do osmifinále Evropské ligy. A to i zásluhou několika nečekaných tahů. Co všechno se na Letné vítězům povedlo?



Rozestavení 3-5-2

Tohle byl doslova majstrštyk. Sparta se na souboj s Krasnodarem připravovala v rozestavení 3-5-2 už od soustředění ve Španělsku. I obránce Ondřej Zahustel po utkání přiznal, že kouč v přípravných duelech odmítal hrát na tři obránce, aby ruského soupeře zmátl a ten čekal „klasiku“ se čtyřmi beky. „Měl jsem to v hlavě dlouho. Chtěl jsem je tak trochu zaskočit, což se povedlo, protože se nedokázali dostat do své typické hry,“ řekl Ščasný. Sparťané díky náročnému způsobu hry snadno získávali od soupeře balony zpět.

Zahustel: Jsme spokojení, v odvetě nás čeká těžká bitva
Video se připravuje ...

Našel se nástupce Lafaty ?

Během zimního soustředění Sparta s Lukášem Julišem prodloužila smlouvu. Dala tím tak jasně najevo, že se svým nadějným mladíkem do budoucna počítá. Juliš není vyhlášeným driblérem, ani extra rychlý, ale Lafatovy rysy a střelecký instinkt nezapře. Už na Kypru ukázal, že ví, kde má čekat na balon a co s ním má provést. Stejně tomu tak bylo i proti Krasnodaru, když zařídil jedinou branku zápasu.

„Na tréninku je skvělý. Po zranění udělal velký pokrok,“ chválil mladšího spoluhráče záložník Lukáš Vácha . „Působí flegmaticky, je to mladej kluk, dnes to pro něho byl první těžký zápas, i když hrál už na Kypru, ale tam o tolik nešlo. Dokázal, že na to má,“ dodal Vácha.

„Lukáš je obrovský talent. Dnes paradoxně většinu hlaviček prohrával, ale tu nejdůležitější vyhrál,“ liboval si trenér Ščasný. „Má veškeré předpoklady, že jednou bude velmi zajímavým hráčem,“ vyzdvihl ho sparťanský trenér.

Klepaly se mi nohy, i když jsem šel ze hřiště, přiznal Juliš
Video se připravuje ...

Střelecká aktivita

Spartě se podařilo ovládnout statistiku, která se jí na evropské scéně asi už jen tak nepoštěstí. Krasnodar doslova přestřílela. Střely na branku vyzněly ve prospěch domácích 16:3. V těch přímo na branku sparťané zvítězili 6:1.

K úplné spokojenosti však chyběly branky. Nejméně tři měl na noze útočník Kehinde Fatai. Velkou příležitost měl v prvním poločase na svých kopačkách Ladislav Krejčí . Hned několikrát se o střelu z dálky pokusil Lukáš Vácha.

Vácha byl po Krasnodaru spokojený: Vítězství jsme si zasloužili
Video se připravuje ...

Změny v sestavě

Dva defenzivní záložníci Lukáš Vácha a Lukáš Mareček, ofenzivní křídlo Ladislav Krejčí na pozici halvbeka a na hrotu dva útočníci. Trenér Ščasný se změn v sestavě nebál a i před tak důležitým utkání zariskoval. A vyšlo mu to.

„Změna u Ládi Krejčího byla jednou, nad kterou jsem opravdu váhal,“ přiznal po utkání. „Není to pro něho typické místo a nechtěl jsem mu ublížit, protože v posledních duelech měl slušnou formu. Jeho reakce byla perfektní, přijal to skvěle,“ komentoval Ščasný svůj tah.

Na lavičce zůstal Marek Matějovský a místo něho ve středu pole operovali Vácha, Mareček a Dočkal . „Marka jsem chtěl pošetřit na nedělní utkání s Boleslaví, kde ho budeme potřebovat,“ vysvětlil sparťanský kouč. „Má už nějaký věk, navíc jsem věděl, že proti Krasnodaru zasáhne v průběhu,“ dodal.

Všechny zprávy pro fanoušky Sparty Všechny zprávy pro fanoušky SpartyFoto spo

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Hodně veselo bylo po utkání s Krasodarem na Letné. Sparta vyhrála zápas Evropské ligy 1:0.
Hodně veselo bylo po utkání s Krasodarem na Letné. Sparta vyhrála zápas Evropské ligy 1:0.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud