iSport.cz
25. února 2016 • 04:55

O co jde Spartě v Rusku: Za postup "drobné", ale mohou přijet hvězdy

Autor: iSport.cz, Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
  • O co hraje Sparta? Miliony i možnost hostit věhlasného soupeřeO co hraje Sparta? Miliony i možnost hostit věhlasného soupeřeFOTO: Dominik Bakeš (Sport)

    Takovou šanci Sparta dlouho neměla. Po vítězství 1:0 nad Krasnodarem v prvním zápase má reálnou šanci probojovat se do osmifinále Evropské ligy. Postup drží ve svých rukou, v dnešní odvetě (19:00, ONLINE na iSport.cz) ho zajistí i jakákoliv remíza či dokonce prohra o gól s výsledkem 1:2 a vyšším. Co by jím získala? Může přepsat historii, přivydělat si miliony nebo vyprodat Letnou v dalším kole…

  • Přepíše Sparta historii?

    Osmifinále Evropské ligy Sparta ještě nehrála. Vlastně nikdy na jaře nepostoupila do další fáze v pohárových soutěžích. V novodobé Evropské lize vždy narazila na věhlasné soupeře z Anglie – Liverpool a Chelsea. Byť s nimi vyloženě nepropadla, na Stamford Bridge dokonce sahala po postupu, anglická mužstva nakonec byla nad její síly. Teď proti ní stojí Krasnodar a velice příznivý je i výsledek z prvního duelu (1:0). Takové šance (proklouznout mezi šestnáct nejlepších týmů EL) musejí Letenští využít. „Ale odveta bude o něčem jiném. Krasnodar k utkání přistoupí jinak než na Letné. Viděli jsme jeho předchozí zápasy, víme, jak je nebezpečný,“ varoval trenér Sparty Zdeněk Ščasný. Ve hře je také prodloužení klubového rekordu. Letenský klub totiž na evropské scéně neprohrál už devět utkání v řadě, což se mu v historii ještě nikdy nepovedlo – VÍCE ZDE »

    Ščasný: Musíme předvést výkon na hranici možností
    Video se připravuje ...

  • Finanční prémie 13,5 milionu

    Půl milionu eur, v přepočtu podle aktuálního kurzu 13,5 milionu korun. Tolik může Sparta vydělat případným postupem do osmifinále Evropské ligy. Z pohledu rozpočtu letenského klubu nejde o velké peníze, o ty se hraje až v dalších fázích soutěže, nicméně každá vyhraná částka v pohárech je příjemným bonusem.

    Frýdek: Je lepší být nohama na zemi, Krasnodar je silný
    Video se připravuje ...

  • Věhlasný soupeř v osmifinále

    Co si budeme povídat, z Krasnodaru nebyli nadšení ani fanoušci, ani hráči. V osudí 1. kola vyřazovací fáze Sparta narazila na neatraktivního, ale zároveň silného protivníka. V osmifinále by naopak mohl na Letnou přijet tým zvučnějšího jména. Co by řekli sparťanští příznivci například na Tottenham Hotspur, Borussii Dortmund nebo Manchester United, pokud tedy zvrátí nepříznivý výsledek 1:2 s Midtjyllandem? O plný dům by nebyla nouze… „Máme to dobře rozjeté, chceme postoupit dál,“ zavelel křídelní hráč Ladislav Krejčí.

    Krejčí: Proti Chelsea jsem byl nervózní, teď to máme dobře rozehrané
    Video se připravuje ...

  • Šance říct si o zahraniční angažmá

    Nikoliv česká liga, ale evropské poháry. Tam jsou čeští hráči pod drobnohledem zahraničních pozorovatelů. Je to jediná šance, jak zaujmout velké kluby a vyvolat v nich zájem. Tato motivace požene sparťany za postupem do osmifinále. Uvědomují si, že jedině vydařeným výkonem na sebe strhnout pozornost. Vzpomeňte si, jak kdysi Sparta válela v Lize mistrů. O její hráče se rok co rok praly desítky klubů. Kromě pár výjimek to v posledních letech ustalo. „Snad to dotáhneme a podaří se nám uhrát skvělý výsledek. Ale ještě máme před sebou hodně práce,“ ví letenský univerzál Martin Frýdek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud