25. února 2016 • 20:48

To byla jízda! Sparta postupuje, po půli smetla Krasnodar 3:0

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta slaví historický výsledek! Letenský celek v v odvetném utkání play off Evropské ligy rozebral ruský Krasnodar a zvítězil 3:0. Všechny branky padly ve druhém poločase, postarali se o ně Lukáš Mareček, Martin Frýdek a Kehinde Fatai. Sparťané i díky výhře 1:0 v domácím utkání poprvé v historii postupují do osmifinále Evropské ligy. Tam mohou narazit na velmi zvučného soupeře. Dozví se ho na pátečním losování ve švýcarském Nyonu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 2. • 19:00
FC Krasnodar
FC Krasnodar
0:3
ONLINE
25. února
19:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí:

Hosté: 51. Mareček, 57. Frýdek, 70. Fatai

Sestavy

Domácí: Dikan – Petrov, S. Strandberg, Granqvist (C), V. Kalešin – Achmedov, Kaboré, Pereyra (62. Wánderson) – Smolov (75. Torbinskij), Mamajev (62. Joãozinho) – Ari.

Hosté: Bičík – Zahustel, Brabec, Mario Holek, Nhamoinesu – Mareček (79. Matějovský), Vácha (C), Dočkal (C) (84. Konaté) – Frýdek, Krejčí – Fatai (76. Juliš).

Náhradníci

Domácí: Sinicyn, Markov, Torbinskij, Gazinskij, Bystrov, Joãozinho, Wánderson

Hosté: Miller, Mazuch, Kováč, Matějovský, Konaté, Jiráček, Juliš

Karty

Domácí: Kaboré, Pereyra, Kaboré (č), Smolov

Hosté: Mareček, Fatai

Rozhodčí

Stefan Johannesson – Fredrik Nilsson, Mehmet Culum (všichni SWE)

Stadion

Stadion Kubaň, Krasnodar. Kapacita: 32,000 diváků.

Oproti prvnímu zápasu nastoupila Sparta v pozměněné sestavě. Pouze na lavičce začal střelec jediné branky utkání v Praze Juliš a do základu se vrátil Frýdek, který úvodní duel vynechal kvůli trestu za žluté karty. Vinou zranění stále chyběl kapitán Lafata .

Krasnodar začal podle očekávání tlakem a už ve čtvrté minutě šel sám na branku Ari, ale těsně minul. Ve 20. minutě mířil po Mamajevově akci vedle Smolov. Ariho střelu v dobré pozici poté zblokoval Brabec a ve 35. minutě si dal málem vlastní gól Mareček.

Sparta naopak pořádně zahrozila až po přestávce a hned z toho byl gól. V 51. minutě potáhl míč po pravé straně do vápna Zahustel a předložil ho Marečkovi, který se nemýlil. Za šest minut zvýšil hlavou Frýdek a přidal postupovou pojistku, protože Krasnodar by musel na postup skórovat čtyřikrát.

MOŽNÍ SOUPEŘI SPARTY PRO OSMIFINÁLE? ČTĚTE ZDE>>>

Domácím navíc v 69. minutě vzal šanci i na teoretický obrat Kaboré, který po souboji s Frýdkem dostal druhou žlutou a byl vyloučen. A přesilovou hru vzápětí po Krejčího přihrávce využil Fatai, načež ruští fanoušci začali houfně opouštět stadion. V závěru ještě po Krejčího centru napálil břevno Zahustel.

Sparta prodloužila sérii neporazitelnosti v aktuálním ročníku Evropské ligy na deset zápasů. Do osmifinále soutěže postoupila na třetí pokus, když v roce 2011 vypadla ve 2. kole s Liverpoolem a dva roky nato s pozdějším vítězem Chelsea.

Radost sparťanských fotbalistů cestou z vítězného utkání na hřišti Krasnodaru
Radost sparťanských fotbalistů cestou z vítězného utkání na hřišti Krasnodaru

Odvetné utkání 2. kola fotbalové Evropské ligy:

FK Krasnodar - Sparta Praha 0:3 (0:0)

Branky: 51. Mareček, 57. Frýdek, 70. Fatai. Rozhodčí: Johannesson - Nilsson, Culum (všichni Švéd.). ŽK: Kaboré, Pereyra - Mareček, Fatai. ČK: 69. Kaboré. Diváci: 14.850. První zápas: 0:1, postoupila Sparta.

Krasnodar: Dykan - Petrov, Strandberg, Granqvist, Kalešin - Achmedov, Kaboré, Pereyra (62. Wanderson) - Smolov (75. Torbinskij), Ari, Mamajev (62. Joáozinho). Trenér: Kononov.
Sparta: Bičík - Zahustel, Brabec, Holek , Costa - Krejčí, Dočkal (84. Konaté), Vácha , Mareček (79. Matějovský), Frýdek - Fatai (76. Juliš). Trenér: Ščasný.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Foto spo

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud