9. března 2016 • 18:45

Krejčího uchvátil Kincl proti Laziu: Tehdy to byl zážitek, teď sen

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proti Chelsea se mu klepala kolena, teď však záložník Ladislav Krejčí patří mezi opory Sparty a v osmifinále Evropské ligy proti Laziu by měl být jedním z lídrů ofenzivy. „Bude to další nádherný zápas před vyprodaným stadionem,“ rozplýval se na tiskové konferenci.



Jako jeden z mála sparťanů zažil naživo legendární utkání proti Laziu z roku 2003, kdy gólem v poslední minutě vystřelil postup do jarní fáze Ligy mistrů Marek Kincl. „Byl jsem tady na stadionu a krása, velký zážitek,“ prozradil.

Na Letnou by na čtvrteční duel proti Laziu mělo dorazit kolem 18 tisíc fanoušků, což je snížená kapacita pro utkání Evropské ligy. „Další nádherný zápas před vyprodaným stadionem,“ těší se sparťanský záložník Ladislav Krejčí .

„V domácích zápasech je většinou tlak vyvíjen na nás, nyní jsou favoritem spíš oni. To však neznamená, že si půjdeme jen tak zahrát. Postup by byla senzace pro nás všechny,“ popisoval, jak k utkání tým přistupuje.

Krejčí vzpomíná na památný Kinclův gól proti Laziu
Video se připravuje ...

Zápas s italským soupeřem je pro něho symbolický. Už párkrát se totiž v minulosti spekulovalo, že by právě do Serie A mohl z Letné zamířit. „To bylo už tolikrát… Neberu to jako nějakou výjimku. Všechny tyto zápasy jsou hodně sledované a není to jen o Laziu,“ ohradil se proti tvrzení, že by se mohl skautům z Apeninského poloostrova připomenout.

Sám si však pamatuje jako malý kluk prosincový duel z roku 2003, kdy gólem v 93. minutě poslal Marek Kincl Spartu do jarních bojů Ligy mistrů. „Byl jsem tu na stadionu a byl to krásný zážitek. Sen pro každého fotbalistu,“ přiznal.

„ Po tom zápase jsme měli na Strahově vyhlašování nejlepších hráčů v jednotlivých ročnících a přišel tam právě Kincl. To nadšení z něho čišelo ještě druhý den,“ dodal Krejčí.

Ščasný: Pro Lazio je Evropská liga hlavní soutěží
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud