10. března 2016 • 22:54

Skvělý start, pak Sparta brala remízu. S Laziem hrála 1:1

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty si skvělou bilanci v Evropské lize nezkazili ani proti Laziu Řím. V prvním utkání osmifinále udrželi neporazitelnost v této sezoně Evropské ligy, ale proti italskému soupeři na Letné neudrželi slibné vedení. Do něj je poslal už ve 13. minutě Martin Frýdek, ještě před koncem první půle ale v 38. minutě vyrovnal Marco Parolo. Před odvetou, která se hraje za týden, tak má Lazio mírně výhodnější pozici.



Sparta, která se v osmifinále soutěže představila poprvé, nastoupila v útoku i s kapitánem Lafatou , který se v neděli proti Jablonci vrátil do sestavy po čtyřzápasové absenci zaviněné zraněním. Na lavičce byl připraven i záložník Matějovský, jenž pro změnu ligový duel vynechal kvůli potížím s kotníkem.

Lazio v prvním poločase potvrzovalo roli favorita a mělo převahu, ale dlouho se nemohlo dostat do zakončení. Výjimkou byla Parolova střela, kterou zblokovala domácí obrana. Sparta se do zakončení dostávala sporadicky, ale byla výrazně nebezpečnější.

Ve 12. minutě Lafata pálil z úhlu mimo, o chvíli později ale našel rozběhnutého Frýdka a ten povedenou křížnou střelou otevřel skóre. Navázal tak na dva týdny starou branku z postupové odvety v Krasnodaru, která navíc byla jeho první v dresu Sparty.

Lazio inkasovaný gól nerozhodil, hosté nadále kontrolovali hru a v 38. minutě se dočkali vyrovnání. Sparťanský brankář Bičík po rohovém kopu vyrazil hlavičku Hoedta, na Parolovu dorážku z následné skrumáže už ale nestačil. Letenští tak v Evropské lize inkasovali po 302 minutách.

Po přestávce se hrálo prakticky bez šancí. Lazio hrálo údržbu a Sparta sice přidala, ale nedařila se jí kombinace. Do jedné z ojedinělých příležitostí se dostal Candreva a z hranice vápna trefil břevno. Domácí zahrozili až v 78. minutě, ale Marečkova rána zpoza rána šla přímo do náruče brankáře Marchettiho.

Sparta díky remíze udržela stejně jako Lazio neporazitelnost v tomto ročníku soutěže, ale remíza dává před odvetou o něco větší šance na postup soupeři. Kdyby se však letenskému celku podařilo postoupit do čtvrtfinále, vyrovnal by své maximum v Evropské lize a jejím předchůdci Poháru UEFA ze sezony 1983/84.

Branky: 13. Frýdek - 38. Parolo. Rozhodčí: Undiano Mallenco - Del Palomar, Cabanero (všichni Šp.). ŽK: Zahustel - Matri. Diváci: 17 482.

Sparta: Bičík - Zahustel, Brabec, Holek , Costa - Vácha, Mareček - Dočkal (59. Fatai), Frýdek, Krejčí - Lafata (62. Juliš). Trenér: Ščasný.

Lazio: Marchetti - Konko (46. Basta, 65. Maurício)), Biševac, Hoedt, Radu - Biglia - Milinkovič-Savič, Parolo - Candreva, Matri (55. Lulič), Keita. Trenér: Pioli.

Ščasný: Střídání s Fataiem hrubě nevyšlo, to se stává
Video se připravuje ...

Střelec Frýdek: Takhle to trefit, to se mi zase dlouho nepovede
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >> 

Všechny zprávy pro fanoušky Sparty Všechny zprávy pro fanoušky SpartyFoto spo

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud