17. března 2016 • 20:45

Hrdinové Sparty, kteří zničili Lazio: střelci krásných gólů i brankář

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Postarali se o jeden z nejpamátnějších sparťanských večerů. Letenští fotbalisté v odvetném osmifinále Evropské ligy dokonale zaskočili velkého favorita, když domácí Lazio Řím šokovali třemi góly v prvním poločase a slaví postup. Pod taktovkou Zdeňka Ščasného skvěle pracovalo celé mužstvo. Server iSport.cz vybral čtyři muže v hostujících barvách, kteří hráli v senzačním duelu klíčovou roli.



David Bičík

Do utkání nastoupil se zatejpovaným prostředníčkem, který si vykloubil v předešlém ligovém utkání v Olomoucí (více o diskutované situaci, kdy míč odehrával s Lukášem Váchou, čtěte ZDE »). Na výkonu Davida Bičíka se ale nepříjemné zranění vůbec nepodepsalo. Už v první minutě řešil nebezpečnou situaci, kdy se po Costově zaváhání do vápna řítil Candreva. Ve 26. minutě vytáhl za stavu 2:0 pro Spartu další důležitý zákrok, když v největší šanci Lazia vyrazil tutovku Mauriho. Proti stejnému hráči se Bičík vytáhl i zkraje druhé půle, když reflexivně zasáhl proti jeho další slibné možnosti.

Bořek Dočkal

S kapitánskou páskou na ruce nastartoval sparťanské představení. Bořek Dočkal vstřelil důležitou první branku utkání. Navíc nádherně. Už v desáté minutě mu připravil balon Krejčí, Dočkal na nic nečekal a levačkou propálil všechno, co mu stálo v cestě do sítě. Reprezentační záložník ukázal přesně to, co ho zdobí nejvíc a v čem je Spartě nejplatnější – parádní střelou odčinil svůj slabší výkon z domácího utkání.  

Ladislav Krejčí

Jeden z mužů zápasu. Levonohý rychlík první branku připravil v desáté minutě pro Dočkala, o dvě minuty později skóroval sám. Lišáckou trefou na zadní tyč. Střela sice neměla razanci, díky perfektnímu umístění a špatnému postavení gólmana Lazia zapadla do sítě. 23letý záložník potvrdil vzestup formy, na jaře patří k nejlepším hráčům Sparty. Určitě se na něj velmi těší i Pavel Vrba v reprezentaci.

Lukáš Juliš

Nejmladší člen sparťanské sestavy. Nastoupil místo kapitána Davida Lafaty, svůj úkol splnil dokonale. Krásnou „nohejbalovou“ trefou po centru Frýdka stvrdil popravu zkoprnělého Lazia a zvýšil na 3:0. Teprve 21letý forvard má na góly v Evropě patent – nastoupil potřetí v základní sestavě a potřetí se zapsal mezi střelce. 

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Všechny zprávy pro fanoušky Sparty Všechny zprávy pro fanoušky SpartyFoto spo

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud