7. dubna 2016 • 23:03

Bičíkův večer. Na Villarrealu vyrobil KIKS, pak byl HRDINOU

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro zranění vynechal ligový duel na Slovácku, ale na úvodní zápas čtvrtfinále Evropské ligy byl připraven. Brankář Sparty David Bičík si ovšem na půdě Villarrealu musel připadat jako Jekyll a Hyde. Hned v začátku velkého zápasu totiž předvedl hrubku, na jaké od něj fanoušci nejsou zvyklí. Jenže, pak už to zase byla „neprůstřelná“ jistota.



Na ten úvod bude chtít rychle zapomenout. Běžela teprve 3. minuta, záložník Martin Frýdek poslal ne úplně snadnou malou domů, ale David Bičík měl čas. Míč si zpracoval, postrčil a chtěl ho odpálit pryč. Jenže, všechno mu to trvalo příliš dlouho.

Villarreal má totiž v útoku rychlíka jménem Cedric Bakambu. Šikovný mladík stačil k Bičíkovi doběhnout a zkušený gólman ho svým odkopem trefil tak nešikovně, že míč zamířil do sítě. Domácí vypukli v euforii, hostující brankář se musel červenat.

VIDEO | Bičíkova hrubka před gólem Villarrealu

„Udělal jsem minelu. Dostal jsem přihrávku a že byla prudší? S tím si musím poradit, trvalo mi to déle, než jsem chtěl a nešťastně jsem ho trefil do nohy. Dal jsem si míč dál, to byl začátek průseru. A přitom jsme si říkali, že nesmíme brzy inkasovat,“ tvrdil Bičík po zápase pro ČT Sport.

Sparťanská zeď

Bičík si sice vybral slabší chvilku v nepravý moment, ale o to více se do zápasu zakousl. A ve zbytku utkání předvedl nespočet velkých zákroků, kterými uchránil svůj tým od možného debaklu.

Tak pojďme popořadě. Ve 13. minutě Bičík parádně vychytal záložníka domácích Castilleja, který na něj přitom pálil tvrdě a z bezprostřední blízkosti. Ve 22. minutě se pak na sparťanského gólmana řítil úplně sám Bakambu, ale Bičík ho vystál a střelu vyrazil nohou.

O dalších deset minut později hlavičkoval nebezpečně opět Bakambu, ale Bičík byl na zemi včas a parádním skokem míč vyrazil.

Jdeme do druhého poločasu. Hned v 51. minutě vystřelil kanonýr Roberto Soldado, Bičík byl ovšem u své levé tyče včas a balon opět dobře vyrazil. V 63. minutě se nicméně Villarreal do vedení opět dostal. A trefil se kdo jiný než Bakambu. Na jeho obstřel tentokrát sparťanský gólman neměl nárok.

VIDEO | Na Bakambův druhý gól neměl Bičík nárok

Jenže nebýt Bičíka, bylo pro Spartu ještě hůř. V 75. minutě se dostal k tvrdé ráně domácí Denis Suárez, zkušený brankář míč s obtížemi vyrazil k Bakambuovi, který mohl z blízkosti dorážet. O to se také pokusil, ovšem Bičík se na zemi vymrštil a i další šanci domácích zneškodnil.

Jeden velký zákrok si ještě Bičík nechal na úplný závěr zápasu. Denis Suárez byl v nastavení úplně sám uprostřed velkého pokutového území a neváhal. Jeho tvrdou střelu ale sparťanský hrdina parádně vyrazil.

Sparta si tak veze do Prahy těsnou prohru 1:2. David Bičík sice jednu branku zavinil, ale nebýt jeho, jen o gól to neskončilo…

„Udělal jsem fatální chybu, zapomínalo se mi na ni při zápase těžce. Že jsem pak něco chytil, je fajn, ale hrubka mě samozřejmě mrzí,“ řekl přesto Bičík.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Foto spo

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud