Jakub Dvořák
9. dubna 2016 • 04:55

Vzadu Kováč, Steinhöfer i mladíci. Kdo zbývá Spartě do odvety?

Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se, jaké obránce bude mít Zdeněk Ščasný k dispozici proti VillarrealuPodívejte se, jaké obránce bude mít Zdeněk Ščasný k dispozici proti VillarrealuFOTO: Koláž iSport.cz

    Fotbalová Sparta bije na poplach. Pro odvetu čtvrtfinále Evropské ligy se jí totiž rozpadla defenziva. K tomu, aby nahradila vykartovaného Costu, Jakuba Brabce a zraněné Holka, Mazucha a Zahustela, bude muset sáhnout do mládežnických výběrů a povolán zřejmě bude i Markus Steinhöfer, se kterým se na Letné od zimy už nepočítá. Podívejte se, které hráče bude mít trenér Zdeněk Ščasný nejspíš k dispozici.

  • Radoslav Kováč

    Radoslav KováčFoto Barbora Reichová (Sport)

    střední obránce
    36 let

    Ze stopera číslo pět se zkušený harcovník stal první volbou. Šestatřicetiletý Kováč musel ve čtvrtečním utkání ve Villarrealu na hřiště už ve 28. minutě, aby nahradil zraněného Maria Holka .  Pražanům se navíc vykartovali Jakub Brabce s  Costou a zdravotní potíže má také Ondřej Mazuch. Příští týden bude Kováč jasnou volbou.

  • Lukáš Mareček

    Lukáš MarečekFoto ČTK/AP

    defenzivní záložník
    25 let

    Ve sparťanském týmu zbyl jako jediný použitelný defenzivní záložník. Pokud Sparta nastoupí se čtyřmi obránci, tak se s největší pravděpodobností postaví vedle Kováče. Na podzim vyzkoušel pozici krajního obránce a na nezvyklém postu rozhodně nezklamal.

  • Martin Frýdek

    Martin FrýdekFoto EPA

    záložník/krajní obránce
    24 let

    Největší sparťanský univerzál. V aktuální sezoně pendluje mezi levým krajem obrany a střední zálohou. V dorostu dokonce hrával i na pozici středního obránce, ale jelikož bude Spartě v odvetě s Villarrealem scházet Costa, přesune se Frýdek na levého beka.

  • Markus Steinhöfer

    Markus SteinhöferFoto Pavel Mazáč (Sport)

    krajní obránce
    30 let

    Jedna z velkých letních posil, která se během podzimní části na Letné neprosadila. Trenér Ščasný mu v zimě oznámil, že si může hledat angažmá. Ve Spartě má však platnou smlouvu a na soupisce pro Evropskou ligu stále figuruje. Herně se udržuje v juniorce. Naposledy nastoupil 31. března proti Brnu, kdy odehrál celé utkání.

  • Milan Kadlec

    Milan KadlecFoto sparta.cz

    střední /krajní obránce
    21 let

    Zřejmě největší favorit z mladíků, kteří by mohli figurovat v plánech sparťanského trenéra. Se Spartou cestoval i do Španělska a objevil se mezi náhradníky. Bude hodně záležet na tom, pro jaké rozestavení se kouč Ščasný rozhodne. Pokud by chtěl praktikovat styl se třemi obránci, Mareček zůstane v záloze a Kadlec zaujme pozici pravého stopera vedle Kováče s Frýdkem.

  • Milan Piško

    Milan PiškoFoto sparta.cz

    střední obránce
    20 let

    Spoluhráčem a parťakem v obraně Milana Kadlece v juniorském týmu je Milan Piško. I ten by mohl od trenéra Ščasného dostat povolávací rozkaz. Klub může dopsat na soupisku jakéhokoliv hráče narozeného 1. ledna 1994 a později. A navíc musí ve Spartě působit dvě souvislé sezony. To jedna z opor vedoucího celku Juniorské ligy splňuje.

  • David Březina (19 let)

    David BřezinaFoto sparta.cz

    střední obránce
    19 let 

    Nabízí se i duo z výběru do 19 let, který válcuje jednoho soupeře za druhým. Devatenáctiletý Březina patří mezi jeho největší opory, navíc disponuje velmi slušnou kopací technikou.

  • Daniel Köstl (18 let)

    Daniel KöstlFoto sparta.cz

    střední obránce
    18 let

    Daniel Köstl je podobně jako Piško u Kadlece, parťákem Březiny. Společně dirigují obranu sparťanského výběru, který deklasuje jednoho soupeře za druhým a ligu staršího dorostu vede o neuvěřitelných 23 bodů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud