15. dubna 2016 • 08:45

Španělský tisk chválí Spartu: Zasloužila si víc, ale její sen je pryč

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Efektivita a konžský útočník Cédric Bakambu, autor dvou gólů z prvního zápasu i odvety, jsou podle španělského tisku rozhodujícími faktory postupu fotbalistů Villarrealu přes Spartu do semifinále Evropské ligy. Svým vítězstvím 4:2 ve čtvrteční odvetě na pražské Letné hosté podle španělských médií ukázali svou převahu a Spartu probudili z jejího evropského snu.



"Efektivita se obléká do žlutého. Stabilita slyší na jméno 'ponorka'," uvádí svou zprávu o utkání deník Marca. Villarreal, přezdívaný "Žlutá ponorka", podle listu prokázal, že v Evropské lize je zárukou úspěchu. Právě díky efektivitě ho dělí na cestě do finále v Basileji od cíle už jen jedna zastávka, píše Marca.

El País míní, že Sparta zkrátka narazila na lepšího soupeře. "Za bezpodmínečné a vášnivé podpory fanoušků, kteří vyjadřovali vděk za evropské dobrodružství, prohráli domácí s lepším týmem. Hosté vyjádřili převahu a probudili Spartu z jejího snu," uvádí list.

"Vítězství Marcelinova výběru bylo výrazně pohodlnější než před týdnem, i když český tým zkorigoval rozdíl ve skóre," napsal španělský deník Sport s odkazem na snížení Sparty z 0:4, ale upozorňuje, že trenér hostů po čtvrté brance brzy využil všechna střídání. "O postupu bylo rozhodnuto, ale Spartě se podařilo probrat z K.O., aby dvakrát překvapila brankáře Aréolu," píše.

Krejčí: Klobouk dolů před fanoušky. Chtěli jsme se jim odvděčit
Video se připravuje ...

Villarrealu vyšlo vše až v odvetě

Villarreal stejně jako v prvním utkání skóroval už v první pětiminutovce, takže nervy, kterých se bál kouč Marcelino, brzy skončily, konstatuje El Mundo. "Vše, co se Villarrealu nepovedlo v prvním duelu, si schoval do odvety," uvádí.

Hovoří ale i o problémech Sparty v obraně. "Kvůli absencím Holka , Costy a Brabce musel trenér Zdeněk Ščasný experimentovat. Odstavil sestavu se třemi stopery a záložníky z prvního duelu Konatého a Frýdka musel zaparkovat do obrany," píše.

Na absence v obraně Pražanů upozorňuje také Marca a chválí Spartu hlavně za pasáž před rozhodujícím zvýšením na 3:0 dvěma góly v závěru prvního poločasu. "Čeští hráči si zasloužili víc, ale selhala jim mířidla. Krejčí a hlavně Dočkal nacházeli nedostatky ve žluté obraně, vyrovnávací gól se zdál být blízko," píše. Naopak podle Sportu se Sparta "probudila příliš pozdě".

Marca zároveň vyzdvihuje, že španělské kluby "vládnou Evropě". Kromě Villarrealu bude totiž dnes při losu semifinále Evropské ligy v osudí ještě Sevilla, mezi čtyřmi nejlepšími týmy Ligy mistrů jsou zase madridští rivalové Real a Atlético.

Efektivita byla na straně soupeře, uznal sparťan Frýdek
Video se připravuje ...

Juliš: O půli to bylo krutý, povedlo se nám dohrát se ctí
Video se připravuje ...

Tiemoko Konaté ze Sparty v hádce se Samuelem Castillejem
Tiemoko Konaté ze Sparty v hádce se Samuelem Castillejem

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >> 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud