19. května 2016 • 10:35

Kloppovo další zklamání ve finále. Bůh neplánuje moje porážky, řekl kouč

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp nezlomil finálové prokletí ani v Evropské lize a prohrál už pátý duel o vítěznou trofej za sebou. Podle německého kouče ve středu proti Seville (1:3) rozhodlo vyrovnání španělského obhájce krátce po zahájení druhého poločasu, ze kterého se fotbalisté "Reds" už nevzpamatovali.



Před čtyřmi lety Klopp s Dortmundem získal Německý pohár, ale z následujících finálových bitev odešel poražen. V Lize mistrů podlehl Bayernu (2013), v domácím poháru opět mnichovskému týmu (2014) a Wolfsburgu (2015). A letos v únoru už s Liverpoolem nestačil v anglickém Ligovém poháru na Manchesteru City.

"Myslím, že Bůh neplánuje moje porážky ve finále. V životě jsem měl hodně štěstí, jsem tady a stal se trenérem Liverpoolu. Udělám vše, abych se dostal do dalších finále. V životě jsou horší věcí, ale tohle pochopitelně bolí," řekl Klopp novinářům po utkání v Basileji.

Liverpool přitom začal lépe a ve 35. minutě otevřel skóre Daniel Sturridge. Anglický tým však nezvládl druhý poločas. Okamžitě po pauze vyrovnal Kévin Gameiro a obrat dokonal dvěma góly kapitán Coke. Sevilla oslavila třetí triumf v EL za sebou a celkově pátý v historii.

"První branka soupeře byla klíčová, ovlivnila naši hru. Ztratili jsme víru v herní plán i svou cestu. Přestali jsme dělat věci jednoduše a začali je komplikovat," litoval Klopp. "Sevilla po vyrovnání převzala kontrolu nad zápasem a my špatně bránili. Měli jsme 44 minut, abychom se vzpamatovali, ale nezvládli jsme to. Jsme moc zklamaní," přidal osmačtyřicetiletý kouč.

Nebyl spokojený ani s výkony švédských rozhodčích v čele s Jonasem Erikssonem. "Byla tam rozhodnutí proti nám - ruka soupeře, náš neuznaný gól a uznaný gól Sevilly. Ale neříkám, že jsme odehráli skvělý zápas. První věc, kterou musíte udělat při pohledu do zrcadla, je zkritizovat sám sebe," prohlásil Klopp.

Zarazila ho také nepříliš obvyklá situace před druhým gólem Cokeho. Pomezní sudí sice nejprve odmával ofsajd, ale hlavní Eriksson jeho výrok správně opravil, protože se míč k záložníkovi Sevilly odrazil od hráče Liverpoolu.

"Jako trenér mám za sebou hodně zápasů, ale tohle se moc často nevidí. Ale po zápase mi někdo řekl, že to bylo v pořádku, protože šel míč od Coutinha," podotkl Klopp. "Ale ani v jednom z těch prohraných finále nebylo špatné rozhodnutí učiněno v můj prospěch. Doufám, že se to změní," dodal rodák ze Stuttgartu.

Liverpool čeká na evropskou trofej od roku 2005 a ztratil také šanci hrát v příštím ročníku elitní Ligu mistrů. Protože skončil v Premier League až osmý, bude v pohárech úplně chybět. "Znamená to, že budeme mít více času trénovat a vrátíme se silnější. Musíme tuhle zkušenost využít k vlastnímu prospěchu," konstatoval Klopp.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud