21. července 2016 • 04:50

Do odvety jde jiná Slavia. Zachránit poháry má Škoda a drahý rychlík

Autor: jp, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia přijela minulý týden do Estonska na první duel 2. předkola Evropské ligy s obrovskou sebedůvěrou, jenže na druhý den dostala slušně řečeno od Levadie Tallinn pěkně po čumáku. Pohlavek v podobě prohry 1:3 se mnohdy výtečně hodí, do odvety půjde výběr Dušana Uhrina jistě pořádně poučený. A hlavně v sestavě s Milanem Škodou a Ginem van Kesselem, na nichž bude ležet velká zodpovědnost za výsledek.



„Nesmím hlavně splést sestavu,“ usmívá se osmačtyřicetiletý kouč. To bude jedno z velkých témat zápasu. Do základní jedenáctky se totiž má vrátit jak kapitán Milan Škoda, tak nastoupí i posila z Trenčína Gino van Kessel. Očekávání od těch dvou jsou obrovská.

„Pevně věřím, že budeme díky tomu v útoku silnější. Prošli jsme si dobou nejistoty, kdy jsme nevěděli, jestli Škoda odejde, nepomáhalo nám to v přípravě. Teď věřím, že už všichni myslí jen na to, že jsou prostě tady a je třeba udělat maximum pro úspěch,“ přeje si Uhrin, který nejspíš nechá svého kapitána na vršku sestavy osamoceného a Van Kessela šoupne na pravý kraj zálohy. „Dobře víme, koho jsme koupili, doufám, že to ukáže.“

Pravděpodobná sestava Slavie
Berkovec - Mikula, Bílek, Deli, Bořil - Hušbauer, Souček - Van Kessel, Barák, Zmrhal - Škoda.

V sestavě Slavie oproti nepovedenému prvnímu utkání může dojít až ke čtyrem změnám. Dva noví ofenzivní hráči mají být hlavními esy týmu, který si dělá ambice na postup do hlavní fáze Evropské ligy.

Stačí vlastně maličkost. Nebýt zbrklý a nedůrazný v šancích jako v prvním zápase a pozici velkého favorita by pak Slavia měla dodržet.

Matika je krásně průhledná, výhra 2:0 a každá lepší pošle Slavii do třetího předkola, na druhou stranu pokud třeba dvakrát inkasuje, nestačí ani čtyři zásahy. „Věřím, že budeme trpěliví. To bude strašně důležité,“ uvědomuje si Uhrin.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Utkání začíná od 19:00, sledovat ho budeme na iSport.cz ONLINE.

Uhrin před Tallinnem: Změny v sestavě budou, musíme být důraznější
Video se připravuje ...

Van Kessel: V Trenčíně jsem odehrál skoro vše. Snad to ve Slavii bude stejné
Video se připravuje ...

Škoda: Tvrdík mi nabídl, že mě pustí zadarmo. Už jsem nechtěl
Video se připravuje ...

Bílek se na odvetu v EL těší: Jsme mladí, v pohárech nemáme zkušenosti. Zato kvalitu ano
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud