21. července 2016 • 20:51

Slavia - Levadia Tallinn 2:0. Škoda a Van Kessel zachránili postup

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie odvrátili hrozící blamáž! V odvetě 2. předkola Evropské ligy doma porazili 2:0 Levandii Tallinn a přes prohru 1:3 z prvního utkání postupují dál. Skóre zápasu otevřel v první půli Milan Škoda, rozhodující trefu vstřelila do branky pasivního soupeře čerstvá posila Gino van Kessel. Dalším soupeřem Slavie bude už příští týden portugalské Rio Ave.



Hned po deseti minutách utkání se ukázalo, jak Škoda a Van Kessel zvedli produktivitu Slavie. Nizozemský hráč se uvolnil a vnikl do vápna, kde našel Škodu a pro něj už nebyl problém z hranice malého vápna poslat míč do odkryté branky. V tu chvíli stačila Slavii jediná vstřelená branka k postupu.

I nadále byl Van Kessel na pravé straně hodně aktivní, ale chyběla mu přesnější přihrávka. Slavia soupeře jasně přehrávala, jenže druhý gól dlouho nepřicházel. Nejblíže k němu měl v první půli Kenija: probíjel se do ideální šance, kličkou se ale dostal z ideálního úhlu a gólmana nepropálil. Vrátil pak ještě míč do ohně, ovšem Van Kessel jen promáchl.

Ve druhé půli se domácí dlouho nedostávali k výraznějšímu tlaku. Až po hodině hry zamkli soupeře ve vápně sériemi standardních situací. Po jedné z nich propadl míč k Hušbauerovi , který velmi dobře vystřelil, ale ještě lepší zákrok vytáhl brankář Lepmets.

Ačkoli se Van Kesselovi v mezihře tolik nedařilo a bylo vidět, že se spoluhráči není sehraný, v 68. minutě začal Slavii splácet miliony, které za něj zaplatila Trenčínu. Po Bořilově centru se zavěsil do vzduchu a hlavou zařídil postupový gól.

Vzápětí měli domácí ještě několik šancí vedení pojistit, ale Kenija místo přihrávky na volného Škodu trefil jen brankáře. Slavii to ale mrzet nemuselo, jelikož Tallinn si už nedokázal vytvořit šanci na gól, který by mu vrátil postup.

Branky: 10. Škoda, 68. Van Kessel. Rozhodčí: Nicolaides - Charalambus, Georgiu (všichni Kypr). ŽK: Van Kessel - Antonov, Gatagov. Diváci: 14.856. První zápas 1:3, postoupila Slavia.

Slavia: Pavlenka - Mikula, Bílek (75. Ngadeu), Deli, Bořil - Souček, Hušbauer - Van Kessel (70. Barák), Kenija, Zmrhal (61.Mihalík) - Škoda. Trenér: Uhrin ml.

Levadia: Lepmets - Podholjuzin, Morozov, Tabi Manga, Gando - Kaljumäe (80. Raudsepp), Antonov - Luts, Mirančuk, Kobzar (80. Gatagov) - Hunt. Trenér: Prins.

Van Kessel se prosadil i sám a Slavia vede 2:0
Video se připravuje ...

Hušbauer nebezpečně vypálil, Lepmets jeho střelu vytáhl
Video se připravuje ...

Kenija slalomoval ve vápně, brankáře ale nepřekonal
Video se připravuje ...

Gól Slavie na 1:0 proti Lavadii Tallinn. Střílel Škoda, přihrál mu Van Kessel
Video se připravuje ...

Škoda: Je to úleva, ale musíme se jako tým ještě zlepšit
Video se připravuje ...

Van Kessel: Nehrál jsem dobře, ale za gól a asistenci jsem rád
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Šťastný Jan Bořil po vítězství Slavie
Šťastný Jan Bořil po vítězství Slavie

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud