Hynek Preisler
28. července 2016 • 12:34

Kdo by neznal Baroše? Ale nebojíme se ho, vzkazuje Admira

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Rakouští novináři se sice před dnešním prvním zápasem 3. předkola Evropské ligy mezi Liberem a Admirou Wacker Mödling (21.05) českých protějšků vyptávali, v jaké formě je Milan Baroš, Admira však slavného útočníka neřeší. Jak to bude doopravdy můžete sledovat ONLINE na iSport.cz.



„Samozřejmě ho znám, jako dítě jsem ho i sledoval a uznávám ho. Je to určitě významný hráč, proti kterému je čest nastoupit, ale strach z něj určitě nemáme, jen respekt jako před každým protivníkem,“ pověděl o vítězi Ligy mistrů v roce 2005 a nejlepším střelci EURO 2004 obránce Admiry Wacker Mödling Markus Lackner 

„Slovan Liberec každopádně není Milan Baroš . Kromě něj tam jsou i další vynikající fotbalisté. Samozřejmě ho známe, kdo by ho také neznal? Ale určitě jsme si vědomi toho, že za Liberec hraje spousta dalších hráčů, na které si musíme dát pozor. Budeme se koncentrovat na naši hru, aby byla po devadesát minut co nejlepší. A doufáme, že Milan Baroš v utkání velkou roli hrát nebude,“ řekl kouč Admiry Oliver Lederer.

Při otázce, kdo se podle něj postaví do branky Liberce, se jen pousmál. „Myslím, že to vím,“ odpověděl. Liberec na poslední chvíli na soupisku pro Evropskou ligu zaregistroval i čerstvou posilu Martina Dúbravku.

To Admira řešila zcela opačný problém. V úterý totiž přišla o jedničku Jörga Siebenhandla, který přestoupil k nováčkovi druhé bundesligy Würzburger Kickers. „Určitě není optimální, v jakém okamžiku k tomu došlo. Siebenhandl velkou měrou přispěl k tomu, že jsme se dostali do třetího předkola, ale máme další dva brankáře, kteří jsou vynikající a potřebují získat zkušenosti. Neměl by s tím být problém,“ konstatoval kouč Admiry. Večer proti Liberci by měl do branky postavit Manuela Kuttina.

Za velké plus Lederer považuje rozehranost svého týmu. Pro Admiru totiž bude souboj s Libercem již sedmým soutěžním utkáním, kdežto český tým má za sebou zatím jen přípravné duely.

„Máme určitě výhodu v tom, že už delší dobu jsme v zápasovém rytmu, navíc hrajeme doma. Určitě nemůžu říci, že bychom byli favorité, ale určité věci mluví pro nás a díky nim bychom mohli postoupit dál,“ poznamenal Lederer, jehož tým se poprvé v této sezoně představí na svém stadionu. Předchozí dva domácí duely v prvním a druhém předkole Evropské ligy se Spartakem Myjavou a ázerbájdžánským Kapazem sehrál kvůli rekonstrukci v sedmdesát kilometrů vzdáleném St. Pöltenu. „Těšíme se na premiéru,“ uzavřel Lederer.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud