28. července 2016 • 23:56

Admira – Liberec 1:2. Vůch otočil, duel třikrát přerušila tma

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce zvítězili na úvod sezony v prvním utkání 3. předkola Evropské ligy na půdě Admiry Wacker Mödling 2:1 a nakročili k postupu. Skóre v sedmé minutě otevřel domácí Christoph Knasmüllner, hned za čtyři minuty ale srovnal Egon Vůch, který v 69. minutě svou druhou trefou otočil skóre. Zápas byl v druhém poločase kvůli výpadku světel hned třikrát přerušen. Poprvé se nehrálo více než půlhodinu, poté necelých devět minut a nakonec v závěru asi pět minut. Mezitím srazil domácí Toni Vastic Jana Navrátila a byl vyloučen.



Liberec jako jediný z pěti českých pohárových zástupců dokázal evropské scéně v tomto týdnu zvítězit. Odveta je na programu příští středu na severu Čech.

Liberecký trenér Trpišovský postavil mezi tyče čerstvou posilu slovenského brankáře Dúbravku, který se k týmu připojil teprve ve čtvrtek. Naopak nejzvučnější letní akvizice útočník Baroš začal jen na lavičce a na hrotu nastoupil další nový hráč Komličenko.

Slovan začal svůj první soutěžní zápas sezony aktivně a hned v úvodu Ševčíkovu střelu v poslední chvíli zblokoval obránce. V sedmé minutě ale ze své první akce udeřila Admira. Knasmüllner se zbavil obou hostujících stoperů a přízemní střelou ke vzdálenější tyči rozjásal necelé dvě tisícovky domácích fanoušků.

Liberec ale rychle odpověděl. V jedenácté minutě se od Ševčíka odrazil míč před branku a Vůch parádními nůžkami překonal gólmana Admiry Kutinna.

VIDEO: Výstavní gól Egona Vůcha

Na hřišti nebylo vůbec vidět, že Admira má na rozdíl od Slovanu za sebou už šest soutěžních zápasů v sezoně, navíc s bilancí pěti výher a remízy. Severočeši dobře kombinovali a ve 24. minutě mohlo otočit stav. Pokorný však hlavičkoval jen do tyče a Coufal promáchl před prázdnou brankou.

V přestávce musel kvůli zranění skončit hlavní sudí Özkahya a nahradil ho čtvrtý sudí Palabiyik. Problémům ale nebyl konec a v 56. minutě vypadlo na stadionu v městečku Maria Enzersdorf na předměstí Vídně osvětlení. Po 33 minutách domácí činovníci závadu opravili a znovu se začalo hrát.

Na stadionu ve městě Maria Enzersdorf u Vídně, kde hraje Admira Mödling, vypadla při zápase s Libercem opakovaně elektřina
Na stadionu ve městě Maria Enzersdorf u Vídně, kde hraje Admira Mödling, vypadla při zápase s Libercem opakovaně elektřina

Zprvu se zdálo, že pauza pomohla Admiře, ale v 69. minutě udeřilo na druhé straně. Po centru od Coufala hlavičkoval Vůch do tyče, míč se k němu odrazil zpět a liberecký záložník ho napálil do odkryté branky.

Technické potíže však pokračovaly a za tři minuty se ponořil stadion do tmy znovu. Tentokrát domácí opravili závadu rychleji a po necelých devíti minutách se mohlo hrát. Incidentům nebyl konec a v 83. minutě pro změnu vběhl na trávník neukázněný divák.

Nevídaný zápas měl vyvrcholení krátce po uplynutí 90. minuty. Světla zhasla opět a vzápětí dostal Vastic červenou kartu za inzultaci protihráče. Po pěti minutách duel znovu odstartoval opět, Liberec už výhru udržel a připravil Admiře první soutěžní porážku sezony.

Úvodní utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy:

FC Admira Wacker Mödling - Slovan Liberec 1:2 (1:1)

Branky: 7. Knasmüllner - 11. a 69. Vůch. Rozhodčí: Özkahya (46. Palabiyik) - Satman, Kan (všichni Tur.). ŽK: Toth, Vastic, Strauss - Breite. ČK: 90.+2 Vastic. Diváci: 2245.

Sestavy:

Admira: Kuttin - Zwierschitz, Strauss, Wostry, Ebner - Lackner, Toth (56. Spiridonovic) - Sax, Knasmüllner, Bajrami (56. Vastic) - Starkl. Trenér: Lederer.

Liberec: Dúbravka - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Breite, Folprecht - Bartl (80. Nitrianský), Ševčík, Vůch (88. Navrátil) - Komličenko (60. Baroš). Trenér: Trpišovský.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud