2. srpna 2016 • 17:06

Liberec chce postup. Nechceme se bavit o remíze, řekl Trpišovský

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Libereckým fotbalistům sice vzhledem k úvodní výhře 2:1 stačí ve středeční domácí odvetě 3. předkola Evropské ligy s Admirou Mödling remíza nebo i porážka 0:1, trenér Jindřich Trpišovský ale s něčím podobným rozhodně nekalkuluje a chce hrát na vítězství. Je mu jasné, že pokud by mužstvo zopakovalo výkon z víkendového ligového duelu v Mladé Boleslavi, kde prohrálo 0:3, bylo by bez šance.



"My zrovna nejsme mužstvo, které by mohlo hrát na nulu. Nemůžeme spoléhat na to, že nedostaneme žádný gól. Když nedržíme balon a nekombinujeme, nejsme to my, což bylo vidět i v neděli. Zkrátka budeme hrát na vítězství, i kvůli koeficientu. Když vyhrajeme jakkoliv, postupujeme, nechceme se bavit o tom, že nám stačí remíza nebo prohra 0:1," řekl na předzápasové tiskové konferenci Trpišovský.

"Sami jsme se v přípravě snažili zapracovat na defenzivě, pak přišla první střela na branku a byl z toho gól. Celkově jsme hlavně ofenzivně zaměřené mužstvo. Pokud hrajeme dobře a jsme kolektivní, pak jsme schopni předvést to, co jsme předvedli ve Vídni. Právě tak se chceme prezentovat," doplnil liberecký trenér.

Zatímco v Rakousku Liberec dominoval, v neděli kouč šetřil některé opory a Slovan v Mladé Boleslavi utrpěl vysokou porážku. "Utkání s Mladou Boleslaví byla jiná soutěž, sestavu jsme přizpůsobili středečnímu utkání. Nechtěli jsme, aby nám z ideální jedenáctky někdo vypadl, takže jsme jakéhokoliv hráče s drobným zdravotním problémem šetřili," podotkl Trpišovský.

"Varování to pro nás rozhodně bylo. Pokud bychom hráli se stejným nasazením a mentalitou jako v neděli, určitě bychom neuspěli," doplnil čtyřicetiletý kouč.

Do sestavy se mu ve středu vrátí kapitán Lukáš Pokorný, který v Boleslavi nehrál. "Lukáš je vůdčí typ. Navíc jde o hráče, kterých moc nemáme - vysoký stoper s velkou silou v osobních soubojích. Navíc je to základní pilíř rozehrávky, s Davidem Hovorkou skoro hrají i poslepu. Obranná čtyřka hraje dlouhodobě pospolu, v neděli vypadli tři a výsledek byl vidět," dodal Trpišovský.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud