Jan Podroužek
5. srpna 2016 • 00:11

Střelec Hušbauer po postupu: Je to velký úspěch! Jsem rád za mladé

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RIO AVE | V pravý čas se připomněl. Záložník Slavie Josef Hušbauer napřáhl a v odvetě 3. předkola Evropské ligy na půdě Rio Ave dal postupový gól. Šestadvacetiletý fotbalista, který má jako jeden z mála slávistů s evropskými poháry zkušenosti, měl velkou radost i za své mladší spoluhráče. „Je to pro nás velký úspěch,“ radoval se Hušbauer.



Hušbauerova velká chvíle přišla ve 22. minutě. Obránce Jan Mikula mu míč výborně přiklepl a středopolař „sešívaných“ se nemýlil. „Sedla mi. Miky mi to dal krásně pod sebe, věděli jsme, že je rychlý terén, dobře jsem to trefil. Chtěl jsem to proto držet při zemi, což se povedlo,“ usmíval se.

„Věděl jsem, že v tu chvíli je to pro nás velká výhoda, to jsme přesně chtěli, dát rychlý gól. Akorát zbývalo ještě hodně času, zdaleka nebyl konec. Je dobře, že jsme vedení udrželi aspoň do poločasu,“ pokračoval Hušbauer.

Zkušený záložník se rozpovídal i o nečekané sestavě, kterou Dušan Uhrin poslal do hry. „Chtěli jsme jít po tom rychlém gólu, s Michaelem (Ngadeu) zamýšlel trenér hlavně zhustit střed, tam jsou nebezpeční. A to se nám vyplatilo. Oni nějakou velkou šanci neměli, sice měli větší držení míče, ale my hráli kompaktně a oni se do nás nedostávali,“ tvrdil.

Ve druhém poločase se ale Slavia proti oslabenému soupeři po většinu času bránila a po vyrovnávacím gólu to byly ještě pořádné nervy.

„Do druhé půle jsme vstoupili špatně, byl to laciný gól, který jsme inkasovali. Pak jsme se báli hrát, spíš jsme to vedli přes brejky, které jsme ale nevyužívali. Bylo to dlouhé, jakákoliv standardka smrděla gólem, měli jsme zbytečné ztráty vepředu. Bylo vidět, že ještě nejsme tak zkušený tým, ale hodně mladý. Jsem strašně rád, že s klukama, kteří to hrají poprvé, jsme postoupili,“ radoval se Hušbauer.

„Splněno máme z toho pohledu, že jsme postoupili jako nenasazení, ale uvidíme, jaký mančaft nás bude čekat v play off. Spíš bych chtěl určitě někoho hratelného, abychom postoupili do základní skupiny,“ zakončil spokojený záložník.

Slávistická děkovačka s fanoušky
Slávistická děkovačka s fanoušky

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud