18. srpna 2016 • 20:50

Slavia - Anderlecht 0:3. Domácím se sen o pohárech vzdálil

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie nezvládli utkání 4. předkola Evropské ligy a prohráli s belgickým Anderlechtem jasně 0:3. Domácím se povedl první poločas, proti favoritovi si vytvořili několik slibných šancí a soupeře do většího nebezpečí nepustili. Jenže v druhém poločase hosté zabrali, vstřelili tři branky a výrazně se přiblížili k postupu. Odveta se hraje v Bruselu přesně za týden. 



Domácí kouč Uhrin nasadil poměrně překvapivou základní sestavu, v níž chyběli potrestaný Hušbauer, Souček či Zmrhal. Na pozici defenzivních záložníků hráli Ngadeu s Barákem a navrátilec Švento, jediný pamětník vyřazení z roku 2005 z řad hráčů, tentokrát nastoupil nalevo zálohy.

Už po devíti minutách ale musel Uhrin pozměnit své plány. Mikula se při jednom ze soubojů ve vápně zranil a na pravou stranu obrany přišel střídající Frydrych.

Třiatřicetinásobný mistr belgické ligy byl v úvodu více na míči, ale s výjimkou Teodorczykovy střely, kterou vyrazil Pavlenka, si za první půli nevytvořil šanci.

Po půlhodině se naopak nadechli k náporu červenobílí. V 39. minutě měli domácí dosud největší šanci utkání. Van Kessel poslal střílený centr a Šventovi nechybělo mnoho, aby usměrnil míč do sítě. Za chvíli napřáhl za vápnem aktivní Frydrych, ale zamířil po zemi mimo.

SESTŘIH: Slavia Praha - Anderlecht Brusel 0:3. Sen o pohárech se vzdálil
Video se připravuje ...

Po nadějné první půli se zdálo, že by slávisté po postupu přes Levadii Tallinn a Rio Ave mohli mít šanci i proti Anderlechtu, jenže druhé dějství jim absolutně nevyšlo. Ve 49. minutě Chipciu poslal z pravé strany centr do vápna, před bránícího Bílka se dostal Sylla, míč trefil tyč a od Pavlenky se odrazil těsně za čáru.

Hra domácích se po obdrženém gólu rozpadla. Anderlecht v klidu držel míč a po hodině zvýšil. Po nakrátko rozehraném rohu sice pálil Chipciu jen do břevna, ale Teodorczyk poslal odražený balon hlavou do sítě.

Slavia úplně vypadla z role a inkasovala potřetí. Praet ještě v úniku Pavlenku nepřekonal, ale v 71. minutě napřáhl za vápnem Hanni a ukázkovou ranou s pomocí břevna zvýšil na 3:0. Pražané se nedočkali ani čestné branky, protože Frydrych v 87. minutě hlavičkoval jen do břevna.

První gól soupeře uklidnil, pak si začal věřit, tvrdí slávista Frydrych
Video se připravuje ...

Obránce Bílek po prohře: Dělali jsme dětinské chyby
Video se připravuje ...

Zklamaný trenér Slavie Uhrin: Dva góly jsme dostali úplně zbytečně
Video se připravuje ...

Úvodní utkání 4. předkola fotbalové Evropské ligy:

Slavia Praha - Anderlecht Brusel 0:3 (0:0)
Branky: 49. Sylla, 60. Teodorczyk, 71. Hanni. Rozhodčí: Strömbergsson - Gustavsson, Nilsson (všichni Švéd.). ŽK: Mešanovič (Slavia). Diváci: 16.096.

Sestavy:
Slavia: Pavlenka - Mikula (9. Frydrych), Bílek, Deli, Bořil - Ngadeu, Barák (67. Mingazov) - Van Kessel, Kenija (78. Mešanovič), Švento - Škoda. Trenér: Uhrin ml.

Anderlecht: Roef - Appiah (73. Heylen), Dendoncker, Nuytinck, Acheampong - Tielemans - Chipciu, Hanni, Praet (68. Badji) - Teodorczyk, Sylla (78. Capel). Trenér: Weiler.

MATCH OVERVIEW LEGACY

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud