18. srpna 2016 • 20:55

Larnaka - Liberec 0:1. Nadějná pozice pro Slovan, rozhodl Coufal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce mají nakročeno do základní skupiny Evropské ligy! Zvítězili totiž v úvodním utkání 4. předkola na hřišti kyperského vicemistra AEK Larnaka 1:0. Zvýšili tak své šance na čtvrtý postup do hlavní fáze soutěže v historii klubu a druhý po sobě. Odveta se hraje za týden na severu Čech. Slovan se prosadil po půlhodině hry, kdy hlavou zužitkoval rohový kop pravý bek Vladimír Coufal, který se gólem podílel i na předchozím postupu přes Admiru Mödling. Egon Vůch a Igor Súkenník navíc trefili konstrukci branky. Larnaka hrála od 65. minuty bez vyloučeného Juanmy Ortize.



Larnaka, která má tým složený především ze španělských hráčů, začala aktivně, ale gólmana Dúbravku prověřil jen z přímého kopu Tričkovski. Pak začal zlobit z brejků Slovan, ale v koncovce si nevedl lépe.

Až ve 27. minutě zatáhl akci Bartl, našel Sýkoru, jehož dobrou střelu skvěle zneškodnil brankář Miňo. Míč však poslal jen na rohový kop, který zahrával Bartošák a Coufal hlavou skóroval.

Larnaka vážněji zahrozila až v závěru poločasu, kdy brazilský útočník Alves zkoušel nadvakrát překonat Dúbravku, ten ho ale vychytal. Na druhé straně byl blízko navýšení skóre Vůch, jeho dobrou střelu ale zastavila branková konstrukce.

VIDEO: Sestřih utkání Larnaka - Liberec

Ve druhé půli musel sudí klidnit atmosféru žlutými kartami, ale i tak to na hřišti jiskřilo. Larnaka se snažila i ve hře a sérií standardních situací dostala Liberec pod tlak. Branku ostřelovali domácí hlavně z dálky, ale Dúbravka si poradil i s dalším přímým kopem Tričkovskiho.

Liberec se z tlaku dostal rychlým brejkem, na jehož konci byl Sýkora, ale Miňa nepřekonal. Vzápětí dostal agresivně hrající bek Ortiz druhou žlutou kartu a byl vyloučen.

Larnaka se i v deseti tlačila za vyrovnáním, ale Liberec se dobře bránil. Až pět minut před koncem se Larena dostal ke střele, kterou zastavilo až břevno. Konstrukce zvonila ale i na druhé straně, když se v poslední minutě opřel do míče střídající Súkenník a jen centimetry dělily Liberec od ještě lepší výchozí pozice pro odvetu.

Branka: 29. Coufal. Rozhodčí: Buquet - Debart, Gringore (všichni Fr.). ŽK: Tričkovski, Mojsov, Ortiz - Coufal, Vůch, Sýkora, Hovorka, Folprecht, Komličenko. ČK: 65. Ortiz.

Larnaka: Miňo - Ortiz, Murillo, Mojsov, Tete (82. Barrera) - Boljevič, Truyols (34. Charalambus) - Tričkovski, Larena, Tomás - Alves (75. Charalambides). Trenér: Idiakez.

Liberec: Dúbravka - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák (70. Súkenník) - Folprecht, Breite (85. Kubyškin) - Bartl, Vůch (60. Navrátil), Sýkora - Komličenko. Trenér: Trpišovský.

Hráči Liberce v zápase Evropské ligy s kyperskou Larnakou
Hráči Liberce v zápase Evropské ligy s kyperskou Larnakou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud