25. srpna 2016 • 21:51

Anderlecht – Slavia 3:0. Další vysoká prohra, dva góly padly z penalt

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě vysoké prohry ukončily učinkování fotbalistů Slavie v Evropské lize. V dnešní odvetě play off podhlehli na stadionu Anderlechtu 0:3 stejně jako před týdnem v Edenu. O svém vítězství rozhodl belgický tým už před poločasem, kdy dvě penalty z nichž se prosadili Youri Tielemans a Lukasz Teodorczyk. Výhru belgického celku pečetil Michaël Heylen. Slavia nedosáhla na první postup do skupiny od roku 2009 a unikla jí prémie 65 milionů korun, který UEFA vyplácí za postup do hlavní fáze.



MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 8. • 20:00
RSC Anderlecht
RSC Anderlecht
3:0
ONLINE
25. srpna
20:00
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
Góly

Domácí: 22. Tielemans, 40. Teodorczyk, 60. Heylen

Hosté:

Sestavy

Domácí: Roef – Heylen, Dendoncker, Nuytinck, Acheampong – Chipciu, Badji, Tielemans (62 Doumbia), Capel – Hanni (70. Sowah) – Teodorczyk (57. Sylla)

Hosté: Berkovec – Mikula, Frydrych, Ngadeu Ngadjui, Jablonský – Souček – Van Kessel, Hušbauer (69. Bílek), Barák (46. Mihalík), Zmrhal – Mešanovič (46. Van Buren)

Karty

Domácí: Sylla

Hosté: Mikula, Ngadjui

Rozhodčí

Taylor – Beswick, Nunn (všichni Anglie)

Stadion

Stade Constant Vanden Stock, Brusel

Trenér Slavie Dušan Uhrin mladší už po prvním utkání tušil, že postup je hodně daleko, proto se rozhodl šetřit některé opory na nedělní ligový zápas v Plzni.

Slavia živila naději na zvrat jen do 21. minuty, než stoper Ngadeu stáhl Badjiho a sudí odpískal pro Anderlecht penaltu. Tu zahrával Tielemans a i když brankář Berkovec vystihl směr, na dobře umístěnou střelu nedosáhl.

Anderlecht s přehledem kontroloval hru a do poločasu ještě zvýšil po další penaltě. Tentokrát však zřejmě sudí odpískal kontakt Hušbauera s Acheampongem chybně, jelikož domácí bek situaci přihrál. Berkovec šel znovu na správnou stranu, ale střelu Teodorczyka opět nezastavil.

Slavia toho směrem dopředu při absenci kanonýra Škody příliš nevymyslela. Naopak po změně stran přežila další velkou šanci domácích. Po závaru se ocitl ve vápně sám Badji, jeho technickou střelu však zastavila tyč. V 60. minutě už ale přišel třetí gól domácích. Pravý bek Heylen se z dálky opřel do míče a parádní střelou do šibenice nedal Berkovcovi šanci. Utkání se pak už jen dohrávalo.

Odvetné utkání 4. předkola fotbalové Evropské ligy:
Anderlecht Brusel - Slavia Praha 3:0 (2:0)
Branky:
22. Tielemans z pen., 40. Teodorczyk z pen., 60 Heylen. Rozhodčí: Taylor - Beswick, Nunn (všichni Angl.). ŽK: Sylla - Mikula, Ngadeu. První zápas: 3:0, postoupil Anderlecht.
Anderlecht: Roef - Heylen, Dendoncker, Nuytinck, Acheampong - Chipciu, Badji, Tielemans (62. Doumbia), Capel - Hanni (70. Sowah) - Teodorczyk (57. Sylla). Trenér: Weiler.
Slavia: Berkovec - Mikula, Frydrych, Ngadeu, Jablonský - Souček - Van Kessel, Hušbauer (69. Bílek), Barák (46. Mihalík), Zmrhal - Mešanovič (46. Van Buren). Trenér: Uhrin ml.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud