Hynek Preisler
15. září 2016 • 08:50

Neznáte sudího Zelinku? Tak se ptají v Baku. Na křivdu stále nezapomněli

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BAKU | Zažila to Plzeň, když s Karabachem hrála v létě. A teď i Liberec, který se s mistrem Ázerbájdžánu utká dnes (ONLINE na iSport.cz od 17:00) v prvním kole základní skupiny J Evropské ligy. Místní novináři se opět vyptávali na českého sudího Miroslava Zelinku.



„Neznáte ho?“ ptali se včera v pressroomu. „A nemáte na něj kontakt?“ žádali. V případě plzeňské Viktorie se po českém arbitrovi dokonce pídili na oficiální tiskové konferenci a ptali se s tím, jestli si na to čeští zástupci pamatují…

Ani po téměř dvou letech totiž nezapomněli na křivdu, kterou cítili po posledním utkání základní skupiny Evropské ligy se slavným Interem Milán.

Co se v prosinci roku 2014 stalo? Domácí potřebovali vyhrát, aby postoupili. Jenže skóre bylo 0:0 a běžela již čtvrtá nastavená minuta. Ke střele se dostal Brazilec Richard a obránce Donkor ji ještě tečoval mimo dosah brankáře Carriza. Celý stadion propukl v jásot a slavil postup, když v tom sudí Zelinka signalizoval, že branka neplatí. Šok! Co se děje?

Český sudí ovlivnil zápas

Čeští sudí měli za to, že jiný hráč Karabachu stál v ofsajdu a ovlivnil hru. Z televizních záběrů však nic takového patrného není. „Co k tomu říct? Pak že v Ázerbájdžánu máme špatné rozhodčí,“ hlesl bezmocně šéf ázerbájdžánské ligy Ramin Musajev. „Podávat protest nemá cenu. V našich srdcích je ale Karabach vítězem,“ dodal.

„Byl to nejdůležitější zápas v klubové historii. Poprvé jsme mohli postoupit do jarní fáze, dali jsme regulérní gól, ale sudí ho neuznal. Asi si umíte představit, jak obrovské zklamání tím způsobil. To rozhodnutí zanechalo nesmazatelnou stopu v srdcích fanoušků,“ prohlásil tehdy trenér ázerbájdžánské reprezentace Robert Prosinečki.

Ano, jméno českého rozhodčího od té doby nemohou v zakavkazské republice zapomenout. A jen pro připomenutí, Ázerbájdžán je i českým soupeřem v kvalifikaci o mistrovství světa…

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud