15. září 2016 • 18:53

Karabach - Liberec 2:2. Trefil se Sýkora a Baroš, domácí srovnali v 93. minutě

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byli už velmi blízko výhře. Fotbalisté Liberce nakonec v úvodním utkání základní skupiny Evropské ligy remizovali na půdě Karabachu 2:2. Skóre utkání v Baku otevřel v deváté sekundě nejrychlejším gólem soutěže Jan Sýkora, v sedmé minutě srovnal Míchel. V polovině druhé půle poslal hosty znovu do vedení Milan Baroš, na konci třetí ze čtyř nastavených minut ale rozhodl o dělbě bodů Rašad Sadygov. V druhém kole skupiny J Liberec přivítá 29. září PAOK Soluň.



Liberecký kouč Trpišovský postavil očekávanou sestavu. Místo zraněného kapitána Pokorného nasadil letní posilu Latku , který se v pohárech představil po osmi letech.

Hostující tým prožil snový vstup do utkání. Baroš hned v úvodu vystihl chybnou rozehrávku hostů, postupoval dopředu, balon se odrazil k Sýkorovi a ten přízemní střelou k tyči po devíti sekundách zmrazil ne zcela zaplněnou Dalga Arenu v Baku pro 6500 diváků.

Nedávný reprezentační nováček se postaral o nejrychlejší gól v historii Evropské ligy a potvrdil svou střeleckou formu z odvety 4. předkola, v níž hattrickem zařídil výhru 3:0 nad Larnakou.

Slovanu ale nevydrželo vedení dlouho. V sedmé minutě rozehrál Dani Quintana roh, Míchel přeskočil bránícího hráče a hlavičkou pod břevno překonal Dúbravku.

Ázerbájdžánský mistr měl poté v první půli více ze hry a Severočeši některé závary přežili jen se štěstím. Nejvíce jim zatrnulo ve 38. minutě, kdy po signálu z rohového kopu vypálil z voleje zpoza vápna Sadygov, Dúbravka střelu vyrazil před sebe a Junuszadeho dorážka z ofsajdu mířila nad.

Baroš navázal na góly za Galatasaray

Hostům dělal na levé straně problémy útočník Reynaldo. V 52. minutě vyrazil jeho střelu do horního rohu Dúbravka a vzápětí vyhrál liberecký brankář i další souboj, když chytil Reynaldův samostatný únik.

V 58. minutě mohli znovu vést Severočeši. Po přímém kopu vyrazil Barošovu hlavičku Šahič a Coufal nepropálil houštinu těl před sebou.

Liberecká aktivita přesto nakonec vyústila v gól. V 68. minutě vypálil k tyči Vůch, Šahič balon s vypětím sil vyrazil jen před sebe a Baroš ho doklepl do sítě. Čtyřiatřicetiletý útočník skóroval i ve svém třetím utkání základní skupiny Evropské ligy. Předtím v roce 2009 nastoupil za Galatasaray Istanbul a prosadil se v obou duelech.

Zdálo se, že Liberec s přehledem udrží svou sedmou výhru z posledních osmi venkovních zápasů v pohárech, ale na konci třetí nastavené minuty po rohu a zmatcích ve vápně propálil Dúbravku Sadygov.

Branky: 7. Míchel, 90.+3 Sadygov - 1. Sýkora, 68. Baroš. Rozhodčí: Klossner - Zeder, Wicht - Bieri, Amhof (všichni Švýc.). ŽK: Agolli, Míchel - Vůch.

Karabach: Šehič - Medveděv, Junuszade, Sadygov, Agolli (86. Madatov) - Míchel, Garajev (76. Ismajilov), Richard Almeida - Dani Quintana, Ndlovu (66. Muarem), Reynaldo. Trenér: Gurbanov.

Liberec: Dúbravka - Coufal, Latka, Hovorka, Bartošák - Folprecht, Breite - Bartl (65. Karafiát), Sýkora (85. Nitrianský), Vůch - Baroš (75. Súkenník). Trenér: Trpišovský.

Skupina J

Z V R P Skóre B
1. Fiorentina 6 4 1 1 15:6 13
2. PAOK 6 3 1 2 7:6 10
3. Karabach 6 2 1 3 7:12 7
4. Liberec 6 1 1 4 7:12 4

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud