15. září 2016 • 20:50

Viktoria Plzeň – AS Řím 1:1. Bakoš vystřelil v Evropské lize cenný bod

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Viktorie Plzeň dostali v prvním utkání základní skupiny Evropské ligy proti AS Řím gól z penalty už ve 3. minutě, ale nezlomilo je to. Právě naopak, už o několik minut později vyrovnal útočník Marek Bakoš. Italský celek byl sice ve druhém poločase lepším týmem, ale blízko gólu bylo rovněž Plzeň. Protože se žádná šance už neujala, duel skončil remízou 1:1.



MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 9. • 19:00
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
1:1
ONLINE
15. září
19:00
AS Řím
AS Řím
Góly

Domácí: 11. Bakoš

Hosté: 4. Perotti

Sestavy

Domácí: Bolek – Matějů, Hejda, Hubník (C), Limberský – Kopic, Kaçe, Hořava, Zeman (72. Petržela) – Ďuriš (78. Krmenčík), Bakoš (84. Poznar).

Hosté: Alisson – Peres, Manolas, Fazio, Juan Jesus – Nainggolan (C), Paredes, Perotti – Iturbe (71. Florenzi), Gerson (46. Džeko), El Shaarawy (71. Totti).

Náhradníci

Domácí: Sváček, Petržela, Řezník, Krmenčík, Poznar, Kovařík, Baránek

Hosté: Szczęsny, Strootman, Džeko, Totti, Salah, Seck, Florenzi

Karty

Domácí: Matějů, Ďuriš, Hořava, Limberský, Bakoš

Hosté: Manolas, Juan Jesus, Paredes

Rozhodčí

Buquet – Debart, Cano (všichni Francie)

Stadion

Doosan Arena, Plzeň

Návštěva

10 326 diváků

Český šampion prodloužil čekání na výhru v evropských pohárech už na deset zápasů. Svěřenci Romana Pivarníka sehrají další duel v EL za 14 dní ve Vídni s Austrií.

Plzeň nastoupila s brankářem Petrem Bolkem, který nahradil zraněnou jedničku Kozáčika. Debut v základní sestavě si odbyli záložníci Zeman a Albánec Kace. Pouze mezi náhradníky italského týmu začali kapitán Totti či bývalý útočník Teplic Džeko.

Viktoria měla po trestu UEFA uzavřenou část hlediště za výtržnosti fanoušků včetně projevů rasismu v posledním domácím utkání 4. předkola Ligy mistrů s Razgradem. V kotli tak zůstalo prázdných 910 míst.

Pivarník: Na Matějů se projevila únava z náročného programu
Video se připravuje ...

Plzni hodně nevyšel úvod. Rozhodčí za souboj Matějů s El Shaarawym nařídil pokutový kop, který ve čtvrté minutě chladnokrevně proměnil Perotti.

Dalekonosnou střelu Kaceho si ještě pohlídal hostující gólman Alisson, v 11. minutě už ale Plzeň vyrovnala. Zeman přesným centrem z levé strany našel Bakoše a slovenský útočník se trefil hlavou k tyči.

Západočeši měli převahu a favorita od druhé branky zachránil Alisson, který výborným zákrokem vytáhl hlavičku Ďuriše po standardní situaci. Římský tým po půlhodině hry přidal a hned mohl skóroval, ale Nainggolanovu střelu po El Shaarawyho akci zastavila tyčka.

Bakoš: Chtěli jsme vyhrát, ale nakonec je bod zlatý
Video se připravuje ...

Do druhé půle nastoupil Džeko a hned se dostal do zakončení, ale po nechtěném přiťuknutí od Hubníka hlavičkoval nepřesně. Bosenský útočník za chvíli přebral El Shaarawyho přesný pas za obranu, ale Bolek mu na poslední chvíli míč vyrazil. Paredesova rána pak proletěla kousek nad plzeňskou brankou.

Po pasáži bez velkých příležitostí deset minut před koncem zahrozili Viktoriáni. Na Petrželův centr v šestnáctce těsně nedosáhl Bakoš, dorážející Krmenčík z těžké pozice netrefil branku. V nastaveném čase ještě Petrželovu tvrdou ránu vytáhl nad břevno Alisson. Plzeň tak doma v této sezoně vyhrála jediný z šesti soutěžních zápasů.

Bolek: Měli jsme toho dost, sáhli jsme si na dno
Video se připravuje ...

1. kolo základní skupiny E fotbalové Evropské ligy:

Viktoria Plzeň - AS Řím 1:1 (1:1)
Branky: 11. Bakoš - 4. Perotti z pen. Rozhodčí: Buquet - Debart, Cano - Chapron, Delerue (všichni Fr.). ŽK: Matějů, Ďuriš, Hořava, Limberský, Bakoš - Manolas, Juan Jesus, Paredes. Diváci: 10.326.

Sestavy:

Plzeň: Bolek - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Kopic, Kace, Hořava, Zeman (72. Petržela) - Ďuriš (77. Krmenčík), Bakoš (84. Poznar). Trenér: Pivarník.

Řím: Alisson - Bruno Peres, Manolas, Fazio, Juan Jesus - Nainggolan, Paredes, Gerson (46. Džeko) - Iturbe (71. Florenzi), Perotti, El Shaarawy (72. Totti). Trenér: Spalletti.

Další zápas ve skupině:

Astra Giurgiu - Austria Vídeň 2:3 (1:2)

Branky: 18. Alibec, 74. Sapunaru - 16. Holzhauser z pen., 33. Friesenbichler, 58. Grünwald. ČK: 79. Rotpuller (Austria)

Náhradní brankář Plzně Petr Bolek musel proti AS Řím do základní sestavy
Náhradní brankář Plzně Petr Bolek musel proti AS Řím do základní sestavy

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Řím 6 3 3 0 16:7 12
2. Astra Giurgiu 6 2 2 2 7:10 8
3. Plzeň 6 1 3 2 7:10 6
4. Austria Vídeň 6 1 2 3 11:14 5

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud