iSport.cz
16. září 2016 • 05:00

Plzeň drží posily: Zeman řádí levačkou, Bakoš pálí a Kace překvapil

Autor: iSport.cz, Jonáš Bartoš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letní rošády přináší ovoce. Viktoria Plzeň po horším startu do sezony udělala několik citelných změn v kádru, což se projevuje i na její sestavě. Zatím se zdá, že západočeské vedení vybralo nové posily správně. Proti AS Řím v úvodním duelu základní skupiny Evropské ligy nastoupily od začátku tři akvizice a všem se dařilo.



Před uzávěrkou letních přestupů se v Plzni provětral kádr. Odešli stálice Daniel Kolář a František Rajtoral , naopak vedení přivedlo albánského reprezentanta Ergyse Kaceho a záložníka Martina Zemana . Oba proti AS Řím nastoupili poprvé v základní sestavě a výtečným výkonem se podíleli na remíze 1:1.

„Potěšili mě, oba hráli výborně,“ chválil nové akvizice plzeňský kouč Roman Pivarník. „Je to hodně složité. Měnili jsme rozestavení, máme zraněné hráče a musíme to řešit za pochodu. Kace s námi byl na čtyřech trénincích, neměl ponětí, jak chceme hrát, to samé Martin Zeman. Ale jsou to chytří, kvalitní, hotoví hráči, velmi dobře k nám zapadli.“

Do Plzně se v létě vrátil i Marek Bakoš. Zkušený forvard ve Štruncových sadech ožil, s novým rozestavením na dva útočníky se prosadil do základní jedenáctky. Proti AS Řím proměnil parádní centr Martina Zemana a zařídil vyrovnání.

„Viděl jsem, že si to Zemák připravuje na centr. Snažil jsem se zorientovat v šestnáctce a nakonec se to podařilo. Odskočil jsem od soupeře a podařilo se mi dát gól,“ pochvaloval si Bakoš po utkání. „Každý hráč, který přijde do Plzně, má svou kvalitu. Kace je silný na míči, ještě se musí naučit řeč, ale snaží se. Vidíme, že je to výborný fotbalista. O Martinu Zemanovi všichni víme, že jde o výborného hráče. Na své pozici je velmi nepříjemný. Oba to dneska ukázali, pomohli nám odehrát dobrý zápas s Římem,“

K povedeným příchodům lze přičíst ještě Jakuba Hromadu. Slovenský talent chyběl proti AS Řím kvůli zranění, jinak se díky výborným výkonům rychle prosadil do základní sestavy. V ligovém šlágru v Liberci otevřel skóre nádhernou brankou, než kvůli zdravotním problémům o poločase odstoupil.

Plzeňské letní posily

MARTIN ZEMAN

Levonohý záložník už v Plzni působil před třemi lety, pod trenérem Pavlem Vrbou se neprosadil. Hráč s mimořádným talentem, ale komplikovanou povahou si cestu na západ Čech znovu našel. Po štacích v Příbrami a švýcarském Sionu modročervený dres oblékl v létě. Proti AS Řím nastoupil poprvé v základní sestavě a patřil k nejlepším domácím hráčům. Přesným centrem nachystal branku pro Marka Bakoše,

MAREK BAKOŠ

Zkušený forvard byl nejlepším plzeňským střelcem v průlomové sezoně 2011/2012, kdy si klub po zisku mistrovského titulu poprvé proklestil cestu do základní skupiny Ligy mistrů. Po sezoně a půl v Liberci se vrátil a znovu nabírá formu. Daří se mu ve dvojici s Michalem Ďurišem , proti AS Řím trefil hlavou vyrovnání a měl ještě jednu velkou možnost.

Bakoš: Chtěli jsme vyhrát, ale nakonec je bod zlatý
Video se připravuje ...

ERGYS KACE

První velká šance pro albánského reprezentanta přišla v momentě, kdy ze zdravotních důvodů vypadli ze sestavy Patrik Hrošovský a Jakub Hromada. Drobný středopolař zahrál proti italskému favoritovi velmi dobré utkání. Naběhal spousty kilometrů, vyhrával souboje, staral se o rozehrávku. Pro trenéra Pivarníka jistě velmi příjemné překvapení.

JAKUB HROMADA

Slovenský mládežnický reprezentant utnul zahraniční štace a snaží se prosadit u českého mistra. Velmi rychle se dostal do základní sestavy, při zranění krajana Patrika Hrošovského zaujal místo vedle Tomáše Hořavy. Pokud vyléčí svalové zranění, kvůli kterému nenastoupil do zápasu s AS Řím, a vrátí se do formy, prostor dostane znovu.

TOMÁŠ POZNAR

Vedení klubu po složitých jednáních dotáhlo i příchod Tomáše Poznara ze Zlína. Kapitán moravského celku se v Plzni pomalu rozkoukává, zatím zasáhl do dvou zápasů. Odehrál půlhodinu v Liberci, proti AS Řím, kde se o něm uvažovalo i do základní sestavy, nakonec zvládl závěrečných sedm minut.

Pivarník: Na Matějů se projevila únava z náročného programu
Video se připravuje ...

Bolek: Měli jsme toho dost, sáhli jsme si na dno
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud