Jonáš Bartoš
29. září 2016 • 13:00

DESET zápasů v Evropě bez výhry. Plzeň bojuje i o ztracené renomé

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Pod trenérem Pavlem Vrbou držela Viktoria Plzeň unikátní sérii. V předkolech Ligy mistrů vyhrála 12 zápasů v řadě a dvakrát během tří sezon si zahrála hlavní fázi nejprestižnější evropské soutěže. Teď se západočeský tým nachází v opačné situaci. Počítá už deset zápasů, ve kterých na evropské scéně nevyhrál. Zlomí nepříznivou bilanci dnes (ONLINE 21:05) proti vídeňské Austrii?



Viktoria Plzeň se na stadion Ernsta Happela vrací téměř přesně po roce. V minulé sezoně po zbytečných chybách v defenzivě odjížděla s porážkou od Rapidu 2:3. Proti Austrii, městskému rivalovi hrajícímu na stejném místě, dnes potřebuje dopadnout lépe.

ONLINE: Zápas Austria Vídeň - Plzeň sledujte od 21.05 ZDE »

Mimo to, že jde o důležité body pro možný postup ze základní skupiny, chce ukončit i nepříjemnou bilanci z evropských duelů. Západočeši se radovali z výhry naposledy 17. září 2015, kdy doma zdolali v úvodním duelu základní skupiny Evropské ligy 2:0 Dinamo Minsk.

Od té doby sehráli na mezinárodní scéně 10 zápasů s bilancí pět remíz a pět proher. Český mistr se přitom netají ambicemi působit v základní skupině Ligy mistrů, případně v Evropské lize postupovat do jarní fáze.  

Tomáš Paclík (uprostřed) na stadionu Austrie Vídeň, kde jeho Plzeň odehraje další duel Evropské ligy
Tomáš Paclík (uprostřed) na stadionu Austrie Vídeň, kde jeho Plzeň odehraje další duel Evropské ligy

„Netrápí nás to, každý zápas je jiný. Musíme ten zítřek zvládnout,“ prohlásil na středeční tiskové konferenci kapitán Roman Hubník . „Určitě tu sérii chceme zlomit, není to příjemné. Domácí zápas s Razgradem (2:2) šlo vyhrát, to by se nám asi podařilo, kdybychom hráli na vítězství, před koncem jsme riskovali. Určitě potřebujeme ve skupině vyhrávat, pokud chceme postoupit,“ uznal plzeňský trenér Roman Pivarník.

Západočeši byli výhře několikrát velmi blízko. Krom zmíněné odvety play off Ligy mistrů s Razgradem přišli o plný bodový zisk a s ním spojené prémie velmi lacino minulý podzim s Villarrealem. V závěrečném zápase skupiny Evropské ligy srovnával na 3:3 kapitán Bruno Soriano až v 94. minutě v nastavení.

Plzeň se v minulém ročníku radovala z obhajoby mistrovského titulu, ke kterému pod taktovkou Karla Krejčího dokráčela s rekordní šňůrou šestnácti ligových výher. Jenže v mezinárodní konkurenci neobstála, porazila pouze Dinamo Minsk a v Evropské lize neprošla ze základní skupiny.

To chce nyní výběr Romana Pivarníka napravit. Plzeň začala Evropskou ligu velmi dobře, domácí remízou 1:1 se silným AS Řím. Mužstvo poslední měsíc šlape a pod novým koučem vypadá opět nebezpečně. Jak si povede večer s Austrií, která se naopak v lize trápí?

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Plzeňské zápasy v Evropě bez výhry

Villarreal - Plzeň 1:0

Rapid Vídeň – Plzeň 3:2

Plzeň – Rapid Vídeň 1:2

Dinamo Minsk – Plzeň 1:0

Plzeň – Villarreal 3:3

Plzeň – Karabach 0:0

Karabach – Plzeň 1:1

Razgrad – Plzeň 2:0

Plzeň – Razgrad 2:2

Plzeň - AS Řím 1:1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud