29. září 2016 • 20:49

Sparta – Inter Milán 3:1. Velké oživení na Letné, Kadlec se trefil dvakrát

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z krize k nečekanému výsledku! Fotbalisté Sparty v druhém utkání základní skupiny Evropské ligy porazili favorizovaný Inter Milán 3:1 a připsali si první tři body ve skupině K. Dvěma góly před přestávkou se o to postaral Václav Kadlec, na snížení Palacia pak čtvrt hodiny před koncem odpověděl Mario Holek. Po odchodu trenéra Zdeňka Ščasného poprvé Spartu vedl jeho dosavadní asistent David Holoubek a jeho tým působil mnohem svěžeji než při prohře v nedělním derby se Slavií.



Teprve šestatřicetiletý Holoubek sáhl k několika překvapivým změnám v sestavě. Do základu se po delší pauze vrátil Aleš Čermák s Danielem Holzerem a na lavičce byli hned tři dorostenci. Ani mezi náhradníky opět nebyl záložník Tomáš Rosický .

Sparta začala aktivně a v sedmé minutě už vedla. Václav Kadlec nejprve v dobré pozici neskóroval, ale nedlouho poté se po rychlé kombinaci prosadil přesnou střelou k tyči. Rozhodčí gól uznali, ačkoliv byl domácí útočník v jasném ofsajdu.

V 25. minutě se stejný hráč trefil podruhé. Výrazně mu k tomu pomohla obrana Interu, která při standardní situaci naprosto amatérsky zaspala a Kadlec se ocitl zcela sám před brankářem Samirem Handanovičem a neměl problém zakončit.

Václav Kadlec: Pomohla nám dobře zvolená taktika
Video se připravuje ...

Do druhé půle vstoupila Sparta velkým tlakem, Inter naprosto přehrávala a nebyla daleko od třetího gólu. Čermák ale netrefil prázdnou branku a vzápětí v ještě lepší pozici selhal Holzer. Pak mohl hattrick završit Kadlec, ale po náběhu za obranu z úhlu mířil nad.

Zahozené šance se Spartě vymstily v 71. minutě, kdy z ničeho nic snížil Rodrigo Palacio. Naděje na obrat ale hostům nevydržely dlouho. Nejprve byl v 75. minutě vyloučen po druhé kartě Ranocchia a vzápětí přidal hlavou po přímém kopu třetí gól Holek .

Letenští si tak po úvodní prohře 0:3 se Southamptonem připsali první body v soutěži, Inter naopak navázal na nečekanou prohru s Hapoelem Beer Ševa. V dalším kole se Sparta představí 20. října v Izraeli.

Branky: 7. a 25. V. Kadlec, 76. Holek - 71. Palacio. Rozhodčí: Dias - Tavares, Soares (všichni Portug.). ŽK: Frýdek, Juliš, V. Kadlec, Pulkrab - Ranocchia. ČK: 75. Ranocchia. Diváci: 14.651.

Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, Holek, Michal Kadlec (73. Pulkrab) - Čermák (87. Lafata ), Frýdek (66. Juliš), Dočkal , Sáček, Holzer - V. Kadlec. Trenér: Holoubek.

Inter: Handanovič - D'Ambrosio (56. Ansaldi), Ranocchia, Murillo, Miangue - Gnoukouri (70. Icardi), Banega, Melo - Candreva (63. Perišič), Palacio, Éder. Trenér: De Boer.

Holoubek: Zdálo se mi, že dá Kadlec hattrick, pro Dočkala mám respekt
Video se připravuje ...

Zápas proti Interu může být odrazový můstek k lepší budoucnosti, tvrdí Sáček
Video se připravuje ...

K oslavě Václava Kadlece se připojil i trenér David Holoubek
K oslavě Václava Kadlece se připojil i trenér David Holoubek

Skupina K

Z V R P Skóre B
1. Sparta 6 4 0 2 8:6 12
2. Hapoel Be'er Sheva 6 2 2 2 6:6 8
3. Southampton 6 2 2 2 6:4 8
4. Inter Milán 6 2 0 4 7:11 6

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud