Tomáš Podvín
30. září 2016 • 04:59

Holoubkův debut snů! Gól slavil až na hřišti, pak ho vyvolávali fanoušci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byl debut! David Holoubek si ve své premiéře v roli hlavního trenéra Sparty vyšlápl na Inter Milán. Mladý kouč se přitom nebál změn a dokázal hráče vybudit k maximálnímu nasazení a poctivému výkonu. To byl základ výhry 3:1. Aby ale hráči na jeho pokyny nezapomněli, byl během zápasu u postranní čáry, často i za ní, velmi aktivní a emotivní. Po utkání se dočkal odměny.



Pro Spartu to byl začátek snů. Už v 7. minutě se proti Interu prosadil útočník Václav Kadlec, což pochopitelně vyvolalo na domácí lavičce bouři. Trenér Holoubek ale hned myslel na taktické pokyny. Proto si zavolal vedle slavící hlouček Daniela Holzera .

Mladému záložníkovi pak několik desítek vteřin vysvětloval svou představu o tom, kde by se měl na hřišti pohybovat. To dokonce tak důsledně, že ho musel čtvrtý rozhodčí upozornit, že nestojí ve své vymezené ploše, ale dokonce na hřišti.

„Vadilo mi tam Danovo postavení při bránění. A taky jsem se ho snažil namotivovat, aby se ve hře méně bál,“ vysvětlil Holoubek. Nebylo to naposledy, co se emotivní kouč nechal strhnout.

Netrvalo dlouho a Holoubek si znovu pořádně zařval. Trenérovi Sparty se totiž nelíbilo, jak jeho hráči po odkopu míče pomalu opouštěli svou polovinu hřiště. Mladý kouč dal jasným gestem a důraznými pokyny najevo, že takhle ne. Po obráncích chce, aby hru vytlačovali co nejrychleji.

Jednou se Holoubek také pořádně naštval na hlavního rozhodčího. To když ve druhém poločase nepískl na první pohled jasný faul na Bořka Dočkala . Trenér Sparty rozhazoval rukama, křičel na hlavního sudího, poté se obrátil i ke čtvrtému rozhodčímu. Tohle se mu nelíbilo.

Holoubek: Zdálo se mi, že dá Kadlec hattrick, pro Dočkala mám respekt
Video se připravuje ...

Jinak se ale soustředil na hru. Když Inter snížil na 1:2, zůstal naoko klidný, ale určitě to v něm vřelo. „To jsem zažíval jednoznačně nejhorší okamžiky, určité obavy tam byly,“ přiznal Holoubek. Poté, co Sparta dokázala vedení opět zvýšit na dvoubrankový rozdíl, mohl ovšem vybuchnout. Mladý kouč se radoval tak, že skončil, určitě ne poprvé, až na hřišti.

Radost mu už do konce zápasu vydržela. Sparta pod jeho vedením porazila Inter 3:1 a Holoubek tak mohl po utkání radostně objímat všechny hráče i své kolegy. A velmi příjemný bonus mu připravili fanoušci. „Dáááávid Holoubek,“ neslo se totiž publikem.

„To bylo samozřejmě hodně příjemné, potěšilo mě to a jsem za to moc rád. Ale není to o Holoubkovi, já chci, aby si získal fanoušky na svou stranu tým. Jsem za kluky strašně rád, protože kabina ten impulz hodně potřebovala,“ dodal spokojený debutant.

Václav Kadlec: Pomohla nám dobře zvolená taktika
Video se připravuje ...

Zápas proti Interu může být odrazový můstek k lepší budoucnosti, tvrdí Sáček
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud