20. října 2016 • 20:50

Liberec - Fiorentina 1:3. Výhru favorita řídil Kalinič, domácí jsou poslední

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Postup je daleko. Fotbalisté Liberce nezvládli další zápas ve skupině Evropské ligy a na domácí půdě nestačili na italskou Fiorentinu 1:3. V prvním poločase úřadoval hostující útočník Nikola Kalinič, který se trefil hned dvakrát. Na začátku druhého sice snížil záložník Petr Ševčík, ale pojistku přidal Babacar, Breite dostal červenou kartu a italský tým si v pohodě dokráčel pro tři body. Liberec je s jedním bodem ve skupině J poslední.



Slovan tak má po třech zápasech skupiny jen bod a uzavírá tabulku. Na dvojici PAOK Soluň, Karabach ztrácí tři body a na vedoucí Fiorentinu šest. Právě na půdě italského týmu se Liberec představí za dva týdny. Ze skupiny postoupí dál první dva celky.

V liberecké sestavě chyběl útočník Baroš, který si při předzápasové rozcvičce natáhl sval a nebyl ani na lavičce. Jeho spoluhráči na rozdíl od úvodních dvou duelů skupiny, v nichž skórovali už v první minutě, vůbec nezachytili začátek a od osmé minuty prohrávali. Za Karafiáta se dostal Kalinič a sám před Dúbravkou nezaváhal.

Slovan se pak trochu probral a po čtvrthodině měl první šance. Breiteho střelu však obrana zblokovala na roh a signál po rohu pak vystihl hostující gólman. Na druhé straně po brejku vychytal Babacara Dúbravka, ale ve 23. minutě už domácí podruhé inkasovali. Karafiát promáchl dlouhý nákop, čímž zmátl gólmana a Kalinič využil nedorozumění severočeské defenzivy k pohodlné trefě do prázdné brány.

Coufal: Zápas jsme si prohráli vlastními chybami
Video se připravuje ...

Severočeši byli evidentně zaskočení a zvedli hlavy až v závěru poločasu. Střelecky při chuti byl Breite, jehož rány ve 43. minutě i na startu druhého dějství po standardce vyrazil brankář Fiorentiny.

V 58. minutě už Liberec zlepšený výkon korunoval snižující trefou. Karafiátovu hlavičku po rohu ještě vyrazil Tatarusanu, ale z dorážky už uklidnil míč do sítě Ševčík, který si připsal první gól v Evropské lize.

Domácí se tlačili za vyrovnáním a v polovině druhé půle po další Breiteho střele ze standardky musel zasahovat hostující gólman. Jenže v 70. minutě udělal chybu při rozehrávce střídající Bartošák a hosté z brejku zvýšili náskok, když po Tellově přihrávce doklepl míč do prázdné branky Babacar.

Liberec se ještě snažil zdramatizovat závěr, jenže Bartlova patička se mezi tyče nevešla. Naději pak sebralo Slovanu v 84. minutě vyloučení Breiteho po druhé žluté kartě.

Trpišovský: Gólové situace jsme soupeři sami připravili
Video se připravuje ...

Folprecht: O postup budeme hrát, dokud je to matematicky možné
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 10. • 19:00
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec
1:3
ONLINE
20. října
19:00
ACF Fiorentina
ACF Fiorentina
Góly

Domácí: 58. Ševčík

Hosté: 8. N. Kalinić, 23. N. Kalinić, 70. Babacar

Sestavy

Domácí: Dúbravka – Coufal (C), Hovorka, Karafiát, Sýkora (68. Bartošák) – Breite – Vůch, Ševčík, Folprecht, Navrátil (72. Bartl) – Komličenko (78. Marković).

Hosté: Tătăruşanu – Tomović, Astori, Gonzalo Rodríguez (C) – Cristóforo (61. Bernardeschi), Badelj, Valero, Vecino, Olivera – Babacar (79. C. Sánchez), N. Kalinić (53. Tello).

Náhradníci

Domácí: Hladký, Marković, Súkenník, Bartl, Bartošák, Latka, Bláha

Hosté: Lezzerini, Sánchez, Zárate, Bernardeschi, Tello, Salcedo, Iličić

Karty

Domácí: Breite, Karafiát, Navrátil, Breite (č)

Hosté: Tomović, Valero, Bernardeschi

Rozhodčí

Gözübüyük – van Dongen, Goossens (všichni Nizozemsko)

Stadion

U Nisy, Liberec

Návštěva

9037 diváků

Skupina J

Z V R P Skóre B
1. Fiorentina 6 4 1 1 15:6 13
2. PAOK 6 3 1 2 7:6 10
3. Karabach 6 2 1 3 7:12 7
4. Liberec 6 1 1 4 7:12 4

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud