20. října 2016 • 20:53

Beer Ševa – Sparta 0:1. Důležitá výhra a vedení ve skupině, rozhodl Pulkrab

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty výrazně posílili svoje šance na postup v Evropské lize. Přestože nebyli na hřišti Hapoelu Beer Ševa po většinu zápasu aktivnějším týmem, dokázali zvítězit 1:0 – o jedinou trefu se postaral střídající útočník Matěj Pulkrab v 71. minutě. Letenský tým se tak po prohře Southamptonu s Interem Milán posunul do čela skupiny K.



Sparta, kterou už v neděli čeká důležitý ligový duel s obhájcem titulu Plzní, před zápasem řešila rozsáhlou marodku. Kvůli zraněním jí chybělo hned devět hráčů v čele s Rosickým , Váchou , Frýdkem nebo Costou , do sestavy se však poprvé od srpna vrátil Zahustel . Oproti víkendovému utkání s Jihlavou zůstal jen na lavičce útočník Lafata .

Beer Ševa měla v bouřlivém prostředí v prvním poločase výraznou převahu. Ve 21. minutě po rohovém kopu trefil hlavou břevno Hoban a poté se dvakrát vyznamenal brankář Koubek, který nejprve zlikvidoval pokus Hobana a poradil si i se střelou Nwakaemeho. Sparta zahrozila až v závěru, ale Kadlec zaváhání domácí obrany nepotrestal.

Po Dočkalově centru přišel konec půstu

Do druhého poločasu vstoupila Sparta mnohem aktivněji, soupeře však jen na chvíli vyvedla z rovnováhy. V 64. minutě se opět blýskl Koubek, když zlikvidoval hlavičku Nwakaemeho. Když v 70. minutě Buzaglo vypálil jen těsně vedle, přišel trest na opačné straně.

Obrana Beer Ševy podcenila Dočkalův centr, ke kterému se dostal Pulkrab a ukončil třízápasový střelecký půst Sparty v pohárových zápasech na hřištích soupeře.

Sparta díky vítězství ani v pátém utkání pod vedením trenéra Holoubka neprohrála a v tabulce Evropské ligy jí po třech kolech patří se šesti body první místo. Beer Ševa zaostává stejně jako Southampton o dva body, poslední Inter ztrácí na letenský celek tři body.

Hapoel Beer Ševa - Sparta Praha 0:1 (0:0)

Branka: 71. Pulkrab. Rozhodčí: Bebek - Petrovič, Grgič (všichni Chorv.). ŽK: Juliš, Holek , Dočkal (všichni Sparta).

Beer Ševa: Goreš - Bitton, Vítor, Cedek, Korhut - Radi (68. Buzaglo), Ogu, Hoban (73. Sahar) - Melikson, Maranhao (81. Ghadir), Nwakaeme. Trenér: Barak Bakhar.

Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, Holek, M. Kadlec - Zahustel, Mareček, Dočkal, Holzer (46. Pulkrab) - Juliš (77. Lafata), V. Kadlec (90.+1 Dudl). Trenér: Holoubek.

Další zápas skupiny K: Inter Milán - Southampton 1:0 (67. Candreva).

Skupina K

Z V R P Skóre B
1. Sparta 6 4 0 2 8:6 12
2. Hapoel Be'er Sheva 6 2 2 2 6:6 8
3. Southampton 6 2 2 2 6:4 8
4. Inter Milán 6 2 0 4 7:11 6

Rozparáděný kouč Sparty David Holoubek diriguje své svěřence v zápase Evropské ligy na půdě Hapoelu Beer Ševa
Rozparáděný kouč Sparty David Holoubek diriguje své svěřence v zápase Evropské ligy na půdě Hapoelu Beer Ševa

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud