20. října 2016 • 22:51

Plzeň - Astra 1:2. Český mistr si zkomplikoval postup ze skupiny

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně prohráli v Evropské lize doma s Astrou Giurgiu 1:2 a zkomplikovali si boj o postup ze skupiny E. Po třech kolech jsou s pouhými dvěma body poslední a nutně potřebují za dva týdny vyhrát odvetu v Rumunsku.



Český mistr měl herní převahu, ale při absenci zraněného kapitána Romana Hubníka špatně pokrýval brejky soupeře. V závěru poločasu domácí potrestal Denis Alibec, který byl i u druhého gólu po změně stran. Jeho přihrávku usměrnil do vlastní branky Tomáš Hořava. Ten alespoň pět minut před koncem snížil, když dorazil do sítě vlastní neúspěšnou penaltu.

Plzeň protáhla čekání na výhru v evropských pohárech už na dvanáct utkání. Navíc šlo už o devátý zápas v řadě s rumunským celkem, který nedokázal český klub vyhrát. Pro Viktorii to pak byla první porážka po deseti soutěžních zápasech, nenaladila se tak ideálně na nedělní ligový šlágr se Spartou.

ONLINE: Utkání Plzeň - Astra Giurgiu jsme sledovali ZDE >>

Místo zraněného Hubníka dostal šanci stoper Baránek, který se vrací po měsíčním zranění. Astra nasadila útočníka Alibeca, který už má domluvený přestup do Steauy Bukurešť, přesto mu dal trenér důvěru. A pro Plzeň to bylo špatně, jelikož právě Alibec byl klíčovou postavou utkání.

Využíval sílu v osobních soubojích a zejména rychlost při nábězích za obranu. Už v 10. minutě běžel sám na Kozáčika, ale slovenský reprezentant ho vychytal.

Při každé plzeňské chybě v rozehrávce byl Alibec nastartovaný do brejku a ve 23. minutě byl znovu ve velké šanci, ale pálil vedle. Čtyři minuty před přestávkou Limberský nedůrazně přihrál středem hřiště, hosté míč zachytili a dvěma doteky vyslali za obranu Alibeca, který už se do třetice prosadil.

Záložník Ergys Kace z Viktorie Plzeň a Constantin Budescu z rumunské Astry v utkání Evropské ligy
Záložník Ergys Kace z Viktorie Plzeň a Constantin Budescu z rumunské Astry v utkání Evropské ligy

Plzeň měla přitom v utkání výraznou převahu a soupeře kombinačně přehrávala. Jenže Viktoriánům chyběl důraz v osobních soubojích a neprosazovali se ve vápně. Nejvíce tak hostujícího gólmana zaměstnával střelami z dálky Kace.

Právě albánský záložník i přesným dlouhým pasem vypracoval největší šanci pro Bakoše, toho však stihl zablokovat obránce. Ještě předtím Petržela nacentroval na zadní tyč, kde míč propadl až k Bakošovi, ale ten hrudí nenasměroval míč do odkryté branky.

I po změně stran Plzeň soupeře tlačila, jenže v 64. minutě nerozehraný Baránek udělal velkou chybu v rozehrávce a po Alibecově přihrávce si dal smolný vlastní gól Hořava.

Druhý inkasovaný gól Plzní otřásl, a tak duel zdramatizovala až v závěru. V 85. minutě pronikal Poznar do vápna a sudí odpískal pokutový kop. Ten sice Hořava neproměnil, ale dostal se k dorážce a snížil. Vzápětí musel hostující gólman robinzonádou vyrazit dobrou střelu Kovaříka. Víc už ale Plzeň nestihla.

Utkání 3. kola fotbalové Evropské ligy - skupina E:

Viktoria Plzeň - Astra Giurgiu 1:2 (0:1)

Branky: 86. Hořava - 41. Alibec, 64. vlastní Hořava. Rozhodčí: Eskov - Mosjakin, Demeško (všichni Rus.). ŽK: Baránek, Krmenčík, Petržela - Mansaly. Diváci: 9440.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Baránek, Limberský - Petržela, Hořava, Kace, Zeman (76. Kovařík) - Ďuriš (53. Poznar), Bakoš (64. Krmenčík). Trenér: Pivarník.
Astra: Lung - Sapunaru, Geraldo Alves, Fabrício - Morais, Seto, Lovin (90.+2 Oros), Mansaly, Lazič - Alibec (90. Florea), Budescu (84. Ionita). Trenér: Sumudica.

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Řím 6 3 3 0 16:7 12
2. Astra Giurgiu 6 2 2 2 7:10 8
3. Plzeň 6 1 3 2 7:10 6
4. Austria Vídeň 6 1 2 3 11:14 5

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud