20. října 2016 • 22:42

Coufal: Fiorentina už jen odkopávala balony, ale góly jsme si dali sami

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Vladimír Coufal označil porážku libereckých fotbalistů s Fiorentinou 1:3 ve 3. kole základní skupiny Evropské ligy za krutou i poučnou zároveň. Dnešní kapitán Slovanu litoval, že jeho tým nevyužil tlak v druhé půli k vyrovnání a daroval soupeři všechny tři góly velkými chybami v obraně.



"Je to krutá i poučná porážka. Myslím, že jsme Fiorentinu zatlačili tak, jak nikdo nečekal. Druhý poločas tu hrála jako Soluň, jen odkopávala balony. Bohužel si dáme tři góly sami a s tím v Evropské lize vyhrát nemůžeme," řekl novinářům Coufal.

Coufal: Zápas jsme si prohráli vlastními chybami
Video se připravuje ...

Liberec po pauze prohrával 0:2, po změně stran ale snížil Petr Ševčík a Slovan sahal po vyrovnání. "O přestávce jsme se domluvili s trenérem, že je zkusíme honit po celém hřišti jeden na jednoho. To se nám, myslím, trochu povedlo, zaskočili jsme je tím presinkem a vytvořili jsme si poměrně velký tlak, který vedl ke snižujícímu gólu. Bohužel pak laxně přijdeme o balon u lajny a takoví velcí hráči to umí potrestat," konstatoval Coufal.

Jeho celek prakticky všechny tři branky nabídl italskému favoritovi sám. "Každý někdy udělá chybu, dneska si to bohužel vybrali asi dva tři hráči, což je veliká smůla a velká škoda," litoval čtyřiadvacetiletý pravý obránce.

Liberec má po polovině skupiny jen bod a na postupovou příčku ztrácí tři body. Příště hraje na hřišti vedoucí Fiorentiny. "Dokud neskončí skupina, pořád naděje je. Všichni umí počítat a víme, že je to velice špatné. Zkusíme překvapit Fiorentinu u nich, venku hrajeme možná líp než doma. Pak máme doma Karabach a venku Soluň. Uvidíme, pořád jsme ve hře," dodal Coufal.

Trpišovský: Gólové situace jsme soupeři sami připravili
Video se připravuje ...

Folprecht: O postup budeme hrát, dokud je to matematicky možné
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud