Jakub Dvořák
24. listopadu 2016 • 04:57

Sparta chystá překvapivý tah. Žluté dresy, se kterými vyhrává venku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Thun, Krasnodar, Lazio, Beer Ševa… Co mají tyto kluby společného? Sparta je všechny v důležitých bitvách Evropské ligy porazila. Navíc ve žlutých dresech, které Letenští používají jako venkovní variantu. Ve čtvrtek čeká Holoubkovy svěřence další těžký evropský zápas proti Southamptonu, ve kterém půjde o postup ze skupiny. A Sparta bude opět žlutá! „Není důležitá barva dresů. Dřív jsme byli ve žlutých úspěšní, věřím, že v tom budeme pokračovat,“ řekl k nevšednímu řešení kouč David Holoubek



Na Letné jenom v rudé. Tímto heslem se Sparta dlouhá léta řídí. Ve čtvrtek však udělá výjimku. Kvůli tomu, že její anglický soupeř má pouze dvě sady dresů (červenobílou a černošedou).

Obě by se tak kryly s tradiční sparťanskou rudou. I proto museli Pražané například v září při prvním duelu v základní skupině Evropské ligy na Ostrovech nastoupit v bílé sadě.

„Je to výjimečná situace, která vznikla na základě barevných kombinací hostů,“ řekl ve středu na tiskové konferenci ředitel PR a komunikace Sparty Ondřej Kasík.

Proti Southamptonu bez Lafaty a ve venkovních dresech
Video se připravuje ...

Otrávení nejsou ze žluté sady ani samotní hráči. Naopak. Tento krok si pochvalují. „V minulé sezoně jsme v nich měli úspěchy. Takže to třeba dopadne i zítra,“ prohlásil obránce Costa s odkazem na venkovní duely v Krasnodaru (3:0) a na Laziu (3:0), po kterých Sparta slavila postup do další fáze Evropské ligy.

Navíc doma na Letné už jednou žlutou variantu oblékla. Bylo to v srpnu minulého roku v play off Evropské ligy, kdy porazila švýcarský Thun 3:1. „V tomhle nejsem tak pověrčivý. Pro nás je důležité především to logo na dresu,“ zdůraznil trenér David Holoubek.

V letošní sezoně nastoupila Sparta ve žluté sadě pouze jednou. Bylo to při vydřené výhře 1:0 na půdě izraelského celku Hapoel Beer Ševa. Ve čtvrtek přijde na řadu podruhé a výhra, případně i remíza by se Pražanům náramně hodila.

Přinesou dresy Holoubkovi a spol. znovu štěstí?

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Holoubek: Je skvělé, že 2 zápasy před koncem bojujeme o postup
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud