24. listopadu 2016 • 20:50

Sparta - Southampton 1:0. Postup je doma! Na Letné rozhodl Costa

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to tam! Fotbalisté Sparty se stejně jako v minulém roce radují z postupu do jarní fáze Evropské ligy. Na domácím hřišti porazili anglický Southampton 1:0, rozhodla branka obránce Costy z prvního poločasu. Letenští si postup zajistili kolo před koncem základní části.



Sparta stejně jako v posledních týdnech řešila potíže s rozsáhlou marodkou, na které jsou mimo jiné Rosický , Vácha , Frýdek nebo Václav Kadlec . Domácím navíc hrozilo, že kvůli nemoci nebudou moci nastoupit ani kapitán Lafata s Holkem , oba se ale nakonec objevili v základní sestavě.

Southampton měl od začátku navrch, ale Rodriguez v úvodní šanci zápasu neuspěl. Sparta naopak svou první možnost využila. Dočkal našel dlouhým pasem ze standardní situace sprintujícího Costu , který zblízka prostřelil gólmana Forstera.

Ve zbytku prvního poločasu už počítal šance opět jen Southampton, který první vzájemný zápas v září v Anglii vyhrál jednoznačně 3:0. McQueen v dobré pozici zamířil přesně do náručí brankáře Koubka, který si poté poradil i s nebezpečnou hlavičkou Longa. V další velké šanci se objevil Rodriguez, jeho ránu ale zblokoval Michal Kadlec a následná dorážka skončila mimo.

Sparťané slaví úvodní branku do sítě Southamptonu
Sparťané slaví úvodní branku do sítě Southamptonu

Po přestávce však hosté zcela vypadli z role a Sparta mohla vedení navýšit. Nejprve tvrdě střílel Karavajev, pak Forstera málem nachytal z přímého kopu Dočkal. V 62. minutě skončil Julišův centr na břevně a Mareček vzápětí ranou z vápna jen těsně minul a o pět minut později zahodil velkou šanci Dočkal.

Southampton se probral až v závěru a po rychlé akci si málem dal vlastní gól Mazuch. Z následného rohu hlavičkoval těsně nad Van Dijk. Hosté sice Spartu i nadále tlačili, do žádných šancí se už ale nedostali a ani ve třetím venkovním utkání ve skupině se nedočkali vstřelené branky.

Sparta díky čtvrtému vítězství v řadě prošla do vyřazovací části Evropské ligy podruhé za sebou a po čtvrté z osmi účastí v soutěži. Díky postupu si letenský celek dosavadním vystoupením v této pohárové sezoně vydělal na prémiích 5,5 milionu eur (asi 150 milionů korun).

Sparta Praha - Southampton 1:0 (1:0)

Branka: 11. Costa. Rozhodčí: Gil - Nevado, Yuste (všichni Šp.). ŽK: Holek (Sparta). Diváci: 17.429.
Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, Michal Kadlec, Costa - Juliš (90.+2 Köstl), Mareček, Holek, Dočkal, Holzer (90. Dudl) - Lafata (87. Havelka). Trenér: Holoubek.
Southampton: Forster - Martina, Jošida, Van Dijk, McQueen - Clasie (72. Austin), Höjbjerg (54. Romeu), Ward-Prowse - Rodriguez (55. Boufal), Long, Redmond. Trenér: Puel.

Co se ve Spartě změnilo? Trenér, to jsem musel říct, řekl Holoubek
Video se připravuje ...

Mazuch: Southampton měl větší držení míče, ale na to se nehraje
Video se připravuje ...

Holoubek vysvětloval: V Evropské lize budu trenér já, to můžu
Video se připravuje ...

Costa o standardce před gólem: Bylo to jedno z tajemství, které jsme měli
Video se připravuje ...

Dočkal po výhře Sparty: Postup považuju skoro za neuvěřitelný
Video se připravuje ...

Skupina K

Z V R P Skóre B
1. Sparta 6 4 0 2 8:6 12
2. Hapoel Be'er Sheva 6 2 2 2 6:6 8
3. Southampton 6 2 2 2 6:4 8
4. Inter Milán 6 2 0 4 7:11 6

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud