8. prosince 2016 • 10:33

Zbytečný zápas? Inter se proti Spartě obejde bez dvanácti hvězd

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta už má jistý postup z prvního místa, Inter Milán naopak ví, že v Evropské lize končí. Dnešní vzájemný souboj obou týmů je tak trochu zbytečný zápas, v němž jde „jen“ o čest a prémie. Tomu také odpovídá nominace domácích, kteří se proti českému vicemistrovi obejdou hned bez dvanácti hvězd!



Gólman Samir Handanovič je mimo kvůli trestu za červenou kartu, Éver Banega a Gary Medel vinou zranění, pětice Miranda, Yuto Nagatomo, Marcelo Brozovič, Antonio Candreva, Mauro Icardi dostala volno. A Geoffrey Kondogbia, Joao Mario, Stevan Jovetič a Gabigol nejsou na soupisce pro Evropskou ligu pro jistotu vůbec.

Suma sumárum, Inter se dnes proti Spartě obejde hned bez dvanácti hvězd první velikosti. I to dokládá, jak nízkou důležitost italský velkoklub svému poslednímu zápasu v Evropské lize přisuzuje.

„Je to příležitost dát šanci těm hráčům, kteří dosud příliš nenastupovali,“ přiznal trenér domácích Stefano Pioli, který na začátku listopadu nahradil odvolaného Franka De Boera. A vyhrál zatím ze čtyř pokusů jen jednou.

Byť sparťané nastoupí na legendárním San Siru de facto proti rezervnímu týmu Interu, za velkou výhodu to nepovažují.

„Je to úplně jedno, jestli proti nám domácí nastoupí s béčkem nebo s céčkem. Jejich kádr je tak kvalitní, že rozdíl nebude znatelný. Čeká nás těžký zápas,“ uvedl záložník Mario Holek.

Trenér Zdeněk Svoboda navíc připustil, že Inter bez svých obvyklých opor může být hůře čitelný. „Můžou proti nám nastoupit hráči, které jsme nemohli nasledovat, ale přitom budou mít velkou kvalitu. Nebude to lehké utkání,“ uvedl Svoboda.

Letná se na utkání s Interem Milán zaplnila ze tří čtvrtin
Letná se na utkání s Interem Milán zaplnila ze tří čtvrtin

Zápas proti Interu může být odrazový můstek k lepší budoucnosti, tvrdí Sáček
Video se připravuje ...

Václav Kadlec: Pomohla nám dobře zvolená taktika
Video se připravuje ...

Holoubek: Zdálo se mi, že dá Kadlec hattrick, pro Dočkala mám respekt
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud