8. prosince 2016 • 23:15

Inter Milán - Sparta 2:1. Dočkal nedal penaltu a domácí rozhodli v závěru

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta zakončila základní skupinu Evropské ligy porážkou 1:2 na hřišti Interu Milán. Svěřenci Davida Holoubka v Miláně prohrávali po trefě Edera, ale na začátku druhé půle vyrovnal Lukáš Mareček a následně mohl z penalty zvýšit Bořek Dočkal. Záložník Sparty svou šanci neproměnil a v poslední minutě zápasu toho mohl litovat, protože o výhře Interu rozhodl druhou brankou Eder. Sparta přesto ovládla skupinu K se ziskem 12 bodů před druhou Beer-Ševou, která si vybojovala postup remízou na hřišti Southamptonu.



Na zápas, ve kterém ani jednomu z týmů už o nic nešlo, protože Sparta měla jistotu postupu i prvního místa a Inter posledního, dorazila podle očekávání minimální návštěva. Sparta tak prakticky nastoupila v domácím prostředí, protože dvě tisícovky hostujících fanoušků bez problémů překřičely hrstku příznivců Interu.

Na hřišti to v prvním poločase tak jednoznačné nebylo. Inter měl od začátku převahu, ale dlouho byla jeho jedinou šancí rána Édera těsně nad břevno po přímém kopu z 25 metrů. Ve 23. minutě už ale Éder mířil přesně. Jeho první pokus ještě brankář Koubek vyrazil, na dorážku už ale nestačil. Sparta v Evropské lize inkasovala po 312 minutách.

Také po přestávce odpovídalo tempo důležitosti zápasu. Sparta však ožila a podařilo se jí vyrovnat. Po centru Dočkala se o to v 54. minutě hlavou postaral Mareček. O deset minut později mohli jít hosté do vedení, protože rozhodčí nařídil za faul na Lafatu penaltu. Dočkal ale pokutový kop neproměnil.

NA KOHO MŮŽE NARAZIT SPARTA? ČTĚTE ZDE >>

Carrizův zákrok Inter probudil a domácí opět převzali aktivitu. Nebezpečně vystřelil Ansaldi, ale Koubka u bližší tyče nenachytal. K dalekonosnému pokusu se deset minut před koncem odhodlal Biabiany, ale mířil těsně vedle pravé tyč sparťanské branky. Domácí se odměny za aktivitu dočkali v nastavení, kdy se na vápně kolem obránce otočil Éder a rozhodl.

Sparta tak v Evropské lize prohrála po čtyřech vítězstvích za sebou; jejím jediným dosavadním přemožitelem byl v úvodním utkání Southampton. Letenský celek si zatím v této pohárové sezoně vydělal přes 5,5 milionu eur (asi 150 milionů korun).

První kolo vyřazovací části je na programu 16. a 23. února. Sparta bude jako vítěz skupiny při losu nasazená a může narazit na Mönchengladbach, Rostov, Legii Varšava a Razgrad, které do Evropské ligy spadly z Ligy mistrů. Dalšími možnými soupeři letenského celku jsou například Manchester United nebo Villarreal, se kterým Pražané v minulém ročníku vypadli ve čtvrtfinále.

Inter Milán - Sparta Praha 2:1 (1:0)
Branky: 23. a 90. Éder - 54. Mareček. Rozhodčí: Vertenten - Vanyzere, Nijssen (všichni Belg.). ŽK: Ranocchia (Inter). Diváci: 5000.

Sestavy:
Inter: Carrizo - Murillo, Anderolli, Ranocchia, Minague - Éder, Ansaldi, Melo, Biabiany - Pinamonti (80. Bakayoko), Palacio (46. Perišič). Trenér: Pioli.
Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, Michal Kadlec, Costa - Juliš (89. Dudl), Holek, Dočkal, Mareček, Čermák (79. Sáček) - Lafata (74. Pulkrab). Trenér: Svoboda.

Skupina K

Z V R P Skóre B
1. Sparta 6 4 0 2 8:6 12
2. Hapoel Be'er Sheva 6 2 2 2 6:6 8
3. Southampton 6 2 2 2 6:4 8
4. Inter Milán 6 2 0 4 7:11 6

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud