Jonáš Bartoš
8. prosince 2016 • 22:17

Ďuriš slavil, ale naznačil odchod: Možná to byl poslední zápas za Plzeň

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl ohromnou motivaci. Trenérovi Pivarníkovi ukázat, že do Viktorie Plzeň zkrátka patří! Přesně to se Michalu Ďurišovi v závěrečném duelu základní skupiny Evropské ligy s Austrií Vídeň podařilo. Slovenský forvard jako střídající hráč ve druhé půli dvakrát uklidil balon do sítě a pomohl k famóznímu obratu domácího mužstva a výhře 3:2. „Možná to byl můj poslední zápas za Viktorku,“ uvedl po utkání a neskrýval, že s aktuální situací, kdy nenastupuje v základní sestavě, není vůbec spokojený.



Ďuriš přišel na hřiště v 58. minutě za Michaela Krmenčíka. A byl to jeho zápas. Uklidil dvě hlavičky do sítě a rozhodl o fantastickém obratu domácího týmu. Západočeský výkon se cení o to víc, že od 18. minuty hrála Plzeň o deseti, navíc s jediným klasickým obráncem Radimem Řezníkem.

„Jsem hlavně rád za lidi, kteří přišli, i když v zápase víceméně o nic nešlo. Otočili jsme to pro ně,“ vzkázal Ďuriš po utkání. „Věřil jsem, že se zápasem se ještě dá něco dělat. To, že to otočíme, jsem úplně nečekal, ale ukázali jsme sílu, kterou máme. V deseti jsme se semkli a zápas vyhráli,“ radoval se.

Ďuriš po obou zásazích neskrýval obrovské emoce. Svou druhou – vítěznou trefu slavil tak, že přeběhl až k plzeňskému kotli, kde se nechal zavalit fanoušky. „Zažil jsem tady šest let, jsem nesmírně rád za takové zápasy. Možná to byl poslední zápas za Viktorku,“ připustil.

Ďuriš: S mou situací nesouhlasím

Slovenský reprezentant neskrýval, že mu stávající situace nevyhovuje. Nejlepší kanonýr Viktorie z minulé sezony se ocitl mimo základní sestavu, prostor začal dostávat až v úplném závěru podzimu. A to hráči s jeho kvalitami a zkušenostmi rozhodně nestačí.

„V hlavě to (přestup) nemám. Ale momentálně je má situace taková, se kterou nesouhlasím. Nejsem za to rád. Nechci předbíhat, uvidíme, co bude v nejbližších dnech,“ uvedl osmadvacetiletý útočník. „Ale kdybych šel z Viktorky, určitě ne v rámci české ligy,“ dodal později.

Je možné, že Ďuriš znovu dostane laso z ciziny. Přestupu byl velmi blízko už během jara, kde chytil skvělou formu. Plzeň se ho ale zbavovat nechce, pouze pokud by přišla nějaká výjimečná nabídka.

Ďuriš: Nastupoval jsem s tím, že to asi bude můj poslední zápas za Viktorku
Video se připravuje ...

„S Mišou jsme se o odchodu nebavili, On zná můj názor, ví, že nechci, aby žádný hráč odešel. Ale fotbal přináší změny, nemůžeme říkat jednoznačné ne, Když přijde zajímavá nabídka, nechceme hráči bránit, ale budeme se snažit to udržet pohromadě,“ uvedl trenér Roman Pivarník.

Slovenský kouč zdůraznil, že Ďuriš měl původně figurovat v základní sestavě. „Jeho forma šla neskutečně nahoru, bylo to vidět i dneska v zápase. Měl nastoupit od začátku na Bohemce i dneska pod Krmenčíkem. Ale po rozcvičce jsme museli měnit sestavu, vzhledem k situaci jsme nemohli pustit střed hřiště, Musel jsem změnit rozestavení na 4–2–3-1 a Miša dát ven ze sestavy. Ale jsem rád, že formu potvrdil, šel hodně nahoru,“ pochválil svého útočníka.

V Plzni budu až do smrti, řekl kapitán Petržela. Divil se zprávě o odchodu Ďuriše
Video se připravuje ...

Hořava: Průběh zápasu byl divoký, takový jsem asi nezažil
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud