12. prosince 2016 • 14:36

Těžký soupeř pro Spartu. Na chvíli jsem přestal mluvit, řekl Holoubek

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na soupeře v Evropě fotbalisté Sparty rozhodně nemají štěstí. Rostov představuje mimořádně silnou formaci, k tomu je čeká stejně jako v minulé sezoně cesta na východ směrem do Ruska. "Bude to strašně těžké, složité," hodnotí protivníka pro jarní play off Evropské ligy trenér letenského celku David Holoubek.



Sparťané šli do osudí pro jarní boje v Evropské lize jako nasazený celek, čímž měli pozici jednodušší. Jenže jen teoreticky. Ruský Rostov, který nakonec k letenskému celku padl, je možná jedna z nejhorších variant v osudí.

„Především jsme rádi, že jsme v osudí vůbec byli. Bude to ale strašně těžké, složité,“ říká na klubových stránkách trenér Sparty David Holoubek.

Název klubu v očích fanouška velký respekt možná nevzbudí. Jenže kdo se podívá na výsledky aktuálně sedmého celku ruské ligy, musí zbystřit.

Rostov si na podzim zahrál v hlavní fázi Ligu mistrů. Doma šokoval výhrou nad silným Bayernem (3:2), v náročných předkolech si poradil s belgickým Anderlechtem i nizozemským Ajaxem.

„Je to velká hrozba. Přiznám se, že když jsem ty výsledky viděl, na chvíli jsem přestal mluvit. Ale neskládáme zbraně, kdo říká, že Rostov nemůžeme překvapit,“ věří Holoubek.

Sparta oprašuje vzpomínky na minulou sezonu. Na úvod vyřazovací fáze Evropské ligy tým rovněž vyfasoval nepříjemného protivníka z Ruska. Krasnodar zdolal, stejně jako následně i Lazio Řím, načež vypadl až ve čtvrtfinále s Villarrealem.

Proti Rostovu půjde znovu o mimořádně náročnou partii. „Soupeř to sice není moc atraktivní, ale jsem přesvědčený, že to bude mimořádné mezinárodní utkání,“ uvědomuje si sparťanský kouč.

Celý letenský štáb okamžitě začne se studiem následujícího soupeře, Holoubek se svými kolegy pravděpodobně vyrazí i do Ruska, aby Rostov viděl na vlastní oči.

Vácha: Rostov? Nejhorší los, který jsme mohli mít
Video se připravuje ...

Los dopadl divně, přiznal Vácha

Žádné nadšení neprožíval po losu ani Lukáš Vácha. "Byli jsme asi připraveni na vše, ale tohle je skutečně ten nejhorší možný los, jaký mohl být. V kabině jsme nijak netipovali, ani já osobně jsem si nikoho nepřál, protože se mi to nevyplácí. Dopadlo to nějak divně," řekl sedmadvacetiletý fotbalista. Spartu čeká cesta do Ruska opět po roce, protože v minulém ročníku vyřadila ve druhém kole Krasnodar. Pražané pak došli až do čtvrtfinále. "Bylo by fajn, kdyby se opakoval tenhle příběh i tentokrát, ale bude to hodně těžké," prohlásil Vácha."To, že se dostali do skupiny Ligy mistrů, je velmi dobrá vizitka. Stejně tak i vítězství nad Bayernem, který patří ke světové špičce. To mluví za vše," řekl Vácha. Osminásobný český reprezentant se momentálně zotavuje po zářijové operaci kolena a doufá, že proti Rostovu už bude moci nastoupit. "Pevně doufám, že to bude můj první soutěžní zápas po zranění," uvedl.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Los 2. kola fotbalové Evropské ligy (první zápasy 16. února, odvety 23. února):

Sparta Praha - FK Rostov,
Athletic Bilbao - APOEL Nikósie,
Legia Varšava - Ajax Amsterodam,
Anderlecht - Zenit Petrohrad,
Astra Giurgiu - Genk,
Manchester United - St. Etienne,
Villarreal - AS Řím,
Ludogorec Razgrad - FC Kodaň,
Celta Vigo - Šachtar Doněck,
Olympiakos Pireus - Osmanlispor,
Gent - Tottenham,
FK Krasnodar - Fenerbahce Istanbul,
Mönchengladbach - Fiorentina,
AZ Alkmaar - Olympique Lyon,
Hapoel Beer Ševa - Besiktas Istanbul,
PAOK Soluň - Schalke.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud