16. února 2017 • 20:56

Rostov - Sparta 4:0. Po debaklu je postup daleko, Konatého vyloučili

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty prohráli 0:4 v Rostově a šance na postup z prvního kola play-off Evropské ligy jsou po debaklu v ruském mrazu mizivé. Hosté hráli od 31. minuty hráli bez vyloučeného Tiémoka Konatého, v oslabení vedli domácí už o tři góly. Odveta je na programu za týden.



Rostov, který se do ruské zimy vrátil ze soustředění v Turecku jen dva dny před zápasem, měl od začátku navrch. Dvakrát zahrozil Bucharov a z rohu po jeho druhé šanci otevřel skóre hlavou Mevlja. Sparta se ke slovu dostala po půlhodině, kdy Néstorova střela málem zaskočila gólmana Medveděva.

Když už to vypadalo, že letenský celek vyrovnal hru, šlápl Konaté na kotník Kalačovovi a po zbytečné druhé žluté kartě byl vyloučen. Rostov se opět dostal do tlaku a do přestávky přesilovku dvakrát využil. Ve 38. minutě se po centru Kalačova hlavou prosadil Poloz a vzápětí potrestal obrovské zmatky sparťanské obrany Noboa.

Ve druhém poločase tempo výrazně upadlo a domácí se proti rozložené Spartě bavili fotbalem. V 68. minutě přidal čtvrtou branku po povedené akci střídající Azmún, který se prosadil po minutě na hřišti, a hosty dělila jediná branka od vyrovnání nejvyšší pohárové prohry v klubové historii.

Jeden rekord ale Sparta přeci jen vyrovnala, když stejně jako v roce 1981 s Neuchatelem Xamax prohrála 0:4 a zaznamenala tak nejvyšší venkovní porážku v Poháru UEFA nebo Evropské lize. Tehdy Pražané debakl odčinili v odvetě vítězstvím 3:2. Pouze o čest budou hrát i příští týden s Rostovem doma na Letné.

MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 2. • 19:00
FK Rostov
FK Rostov
4:0
ONLINE
16. února
19:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 15. M. Mevlja, 38. Poloz, 40. Noboa, 68. Azmoun

Hosté:

Sestavy

Domácí: Medveděv – Kalačev, M. Mevlja, Navas, Granat, Kudrjašov – Noboa, Gaţcan (C), Jerochin (83. Prepeliţă) – Bucharov (67. Azmoun), Poloz (74. Děvič).

Hosté: Koubek – Karavajev, Mazuch, Michal Kadlec, Nhamoinesu – Vácha (80. Mario Holek) – Albiach (77. Hybš), Dočkal (C) (87. Lafata), Sáček, Konaté – Juliš.

Náhradníci

Domácí: Azmoun, Děvič, Bajramjan, Kirejev, Terentěv, Prepeliţă, Gošev

Hosté: Bičík, Čermák, Havelka, Holek, Hybš, Lafata, Pulkrab

Karty

Hosté: Konaté, Konaté (č), Dočkal

Rozhodčí

Nijhuis – Gözübüyük, Higler (vš. Nizozemsko)

Stadion

Stadion Olimp - 2, Rostov. Kapacita: 15,840.

Tiemoko Konaté ze Sparty dostal v zápase s Rostovem po šlapáku červenou kartu
Tiemoko Konaté ze Sparty dostal v zápase s Rostovem po šlapáku červenou kartu

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud