22. února 2017 • 10:00

Sparta jde na Rostov bez Dočkala i naděje. Neřešitelné, přiznal Koubek

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez reálné naděje na postup i bez klíčového záložníka Bořka Dočkala půjdou fotbalisté Sparty do čtvrteční odvety druhého kola Evropské ligy s Rostovem. V prvním utkání v Rusku vzal letenskému celku šanci debakl 0:4, zatímco český reprezentant bude chybět kvůli jednání o přestupu do Číny. Pro hostující celek by tak odveta měla být pouhou formalitou.



Sparta sice situaci kolem Dočkala nekomentovala, jeho odchod do klubu Che-nan Ťien-jie je však na spadnutí. Před týdnem vedení Pražanů ještě nabídku vzhledem ke sportovním ambicím odmítlo, po debaklu z Rostova ale změnilo názor. Číňané navíc nabídku zvýšili a údajně jsou připraveni zaplatit až 230 milionů korun.

Pro sparťany by to bylo citelné oslabení nejen před odvetou, ale i pro zbytek sezony. Osmadvacetiletý Dočkal je totiž se šesti asistencemi nejlepším nahrávačem Evropské ligy a stejné statistice vládne i v součtu posledních tří ročníků české nejvyšší soutěže.

Bez Dočkala se naše cíle nemění, říká Požár před odvetou
Video se připravuje ...

Navíc i kdyby z přestupu nakonec sešlo, bývalý hráč Slavie, Liberce, Konyasporu nebo Rosenborgu by se nestihl vrátit včas, aby se na duel s Rostovem stihl připravit. Chybět bude rovněž záložník Tiémoko Konaté, který byl v prvním zápase po druhé žluté kartě po pouhé půlhodině hry vyloučen.

Na Letné proto v zázračný obrat a postup příliš nevěří. "Je to pro nás těžké, neřešitelné. Ale to je prostě fotbalový život. Někdy porazíte Southampton, Beer Ševu, Inter Milán a někdy prohrajete v Rostově a remizujete v Brně. Musíme zvednou hlavy a jít dál," prohlásil po úvodním utkání brankář Tomáš Koubek.

Sparta, která dosavadním vystoupením na evropské scéně vydělala zhruba 150 milionů korun, proto bude hrát především o čest a udržení domácí neporazitelnosti v pohárech. V probíhající sezoně na Letné čtyřikrát vyhrála a jednou remizovala. Naopak Rostov ještě venku nezvítězil. V Praze se tím však příliš stresovat nemusí, protože do osmifinále ho posune i porážka 0:3.

Trenér Rostova: Vedeme 4:0, ale ve fotbale je možné všechno
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Bohemians 1:0. Nádherně rozhodl Čermák
Video se připravuje ...

Trenér Sparty David Holoubek utěšuje Tiémoka Konatého po vyloučení v Rostově
Trenér Sparty David Holoubek utěšuje Tiémoka Konatého po vyloučení v Rostově

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud